Christoffer Grimmert Hopstock ønsker å jobbe forebyggende og har derfor startet PT-studio. Her sammen med kunde Lene Duus.

Vil jobbe forebyggende – derfor åpnet fysioterapeuten PT-studio

For to uker siden åpnet fysioterapeut Christoffer Grimmert Hopstock PT-studio Summit på Frogner. Interessen er så stor at han åpner ett til.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom sin fysioterapipraksis har Grimmert Hopstock over lengre tid erfart at mange kommer til fysioterapeut først når smertene blir for store. Det mener han er i seneste laget.

Derfor fikk han ideen om å åpne et PT-senter, hvor alle personlige trenere også er fysioterapeuter. Fysioterapeut/PT og kunden har senteret for seg selv på alle timer. Det har slått an.

- Responsen har vært enorm. I løpet av to uker har vi solgt 300 PT-klipp. Det er tydelig at mange ønsker fysioterapeuters kompetanse når de vil ha personlig trener. Det er også bra for fysioterapeutene. Her jobber de uten å bruke tid på markedsføring, sier Grimmert Hopstock.

Helt andre kunder

Kundegruppen – eller pasientene – som kommer til Summit er helt andre enn de Grimmert Hopstock får ved sine tre fysioterapisentre.

- Pasientene kommer som hovedregel fordi de har så store smerter at de for eksempel har sluttet å trene eller jobbe. De har gjerne ignorert smertene over lang tid, og går til fysioterapeut fordi de ikke holder ut lenger. Mens de som kommer til PT-studio, er yngre, har mindre smerter og ønsker en aktiv livsstil.

Lene Duus føler hun får god hjelp av fysioterapeut Christoffer Grimmert Hopstock og andre personlige trenere/fysioterapeuter ved Summit.

Ønsker å jobbe forebyggende

Det var også den type kunder Grimmert Hopstock håpet å få, da han fikk ideen om et eget PT-studio.

- Jeg er stolt av yrket mitt og vet hvor mye vi fysioterapeuter kan bidra med for å forebygge smerter og plager. Jeg er sikker på at mange av dem som starter hos oss i dag, unnslipper mange plager når de blir eldre, sier han.

Godt fornøyd

Det tror også Lene Duus (32). Hun har tidligere trent på et større treningssenter, men har nå valgt å kjøpe PT-timer hos Summit.

- Jeg har kontorjobb og trener primært for å forebygge skader og plager. Jeg har ikke så vondt at jeg vurderer å gå til fysioterapeut, men jeg ønsker velkvalifisert veiledning, sier Duus.

Lene Duus trener for å bli sterkere og forebygge skader. Fysioterapeut Christoffer Grimmert Hopstock følger nøye med.

Fått mer enn forventet

Hun kunne ha valgt en PT ved senteret hun var medlem av, men det fristet ikke å trene med PT i full offentlighet. Derfor valgte hun PT-studio, hvor hun får fysioterapeuten for seg selv.

- Jeg har fått mer igjen for timene så langt enn jeg forventet. Jeg er faglig godt ivaretatt. Blant annet gjorde fysioterapeuten en grundig undersøkelse før vi startet, og så at jeg var svakere i underkroppen enn overkroppen. Derfor fokuserer vi blant annet på å styrke underkroppen, sier Duus.

Les også

Fordel å være både fysioterapeut og personlig trener

PT-utdanningen ga meg verktøy jeg savnet i fysioterapistudiene

Powered by Labrador CMS