Daniel Strengelsrud ønsker at de fleste personlige trenere ved Sterk Helse også er fysioterapeuter.

«PT-utdanningen ga meg verktøy jeg savnet i fysioterapistudiene»

Først ble han fysioterapeut. Deretter kiropraktor. Så tok han utdannelse som personlig trener. Nå vil Daniel Strengelsrud helst ha personlige trenere som også er fysioterapeuter.

Publisert Sist oppdatert

Fakta

I Norge er det 1.228 treningssentre. 55,9 prosent tilhører de store kjedene. Resten er frittstående

I følge 2019-tall fra Virke Trening vil vi kjøpe PT-tjenester for over 600 millioner kroner, og etterspørselen etter PT-tjenester er så stor at det er mangel på trenere. (Kilde E24 og Virke trening)

Tall fra Arbeidsnytt viser at personlige trenere har arbeidskontrakter som frister med frynsegoder, men ingen lønnsgaranti. Personlige trenere jobber utelukkende på provisjon.

- Jeg jobbet i SATS-systemet og fikk beskjed om at jeg måtte utdanne meg til personlig trener hvis jeg skulle jobbe som det. Først syntes jeg det var unødvendig. Jeg var tross alt fysioterapeut. Det synet endret seg, da jeg forsto hva PT-studiene innebar. PT-studiene sørget for at jeg fikk en verktøykasse som jeg savnet i fysioterapien.

Daniel Strengelsrud sitter i kontorlokaler i 2. etasje på treningssenteret som han og gründerkollega Kjetil Larsen har bygget opp på Løren.

I 1. etasje har de et topp moderne treningssenter, og midt i hjertet av senteret ligger fysioterapiklinikken med behandlingsrom og ventesone.

Ønsker kombinasjonen PT/Fysioterapeut

Etter at Stengelsrud utdannet seg til personlig trener, startet han å undervise ved ulike PT-utdanninger. Nå ønsker han primært at de som jobber som personlige trenere på Sterk enten er fysioterapeuter eller har annen helsefaglig kompetanse.

Ulla B. Nævdal mener det er en fordel å være fysioterapeut når du skal jobbe som PT.

Ulla B. Nævdal ved Synergy trening på Majorstua ønsker også helst personlige trenere som også er fysioterapeuter eller har andre helsefaglige utdanninger.

- Personligheten din er det viktigste når du jobber som personlig trener, og mange personlige trenere som ikke er fysioterapeuter er dyktige. Samtidig kan vi som er fysioterapeuter ofte vurdere en kunde mer helhetlig. Vi bruker våre fysioterapiøyne, og kan blant annet gi kunden øvelser som forebygger skader ved behov, sier Nævdal.

Kan få tøffe arbeidskontrakter

De registrerer begge at en jobb som personlig trener kan være et springbrett for fysioterapeuter inn i arbeidslivet. Samtidig innser de at treningssenterbransjen har tøffe arbeidskontrakter.

En gjennomgang Arbeidsnytt gjorde i 2019, viste at personlige trenere har arbeidskontrakter som lokker med frynsegoder og gratis medlemskap, men ingen lønnsgaranti.

- Vi velger å gi 70 prosent av inntektene til personlige trenere og fysioterapeuter. 30 prosent går til Sterk. Det er også en vanlig fordelingsnøkkel hvis du starter som fysioterapeut ved en privat klinikk, sier Stengelsrud.

Fornøyd PT/Fysioterapeut

Personlig trener og fysioterapeut Ådne Øvergaard er fornøyd med avtalen.

- Jeg jobbet som personlig trener før jeg ble fysioterapeut og hadde derfor et kundegrunnlag. Samtidig har jeg sluppet alle investeringer. Jeg jobber på et senter med topp moderne utstyr og har også tilgang til erfarne kolleger. Jeg tror det hadde vært minst like tøft, hvis jeg skulle startet alene, sier Øvergaard.

Les også: Fordel å være både fysioterapeut og personlig trener

Powered by Labrador CMS