Oslo kommune er i havn med budsjettet for neste år.

Oslo-budsjettet i havn

– De usosiale skattekuttene vokser, det blir mer konkurranseutsetting, det kommer ikke nok til bydelene, og attpåtil økes lånene, sier Arbeiderpartiets gruppeleder Marthe Scharning Lund til NRK etter at budsjettforhandlingene ble vedtatt. 105 milliarder blir nå fordelt rundt i kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Jens Fredrik Aas er regionleder for Osloområdet i Norsk Fysioterapeuforbund, og uttalte til Fysioterapeuten tidligere denne uken at situasjonen på et eller annet nivå påvirker alle med et arbeidsforhold i Oslo kommune, enten direkte eller indirekte (se egen sak). Temaet var Oslo-budsjettet for neste år, et budsjett som lå an til å bli strammere enn på lenge. 

Nå er vedtaket et faktum. Og det ble forhandlet helt frem til signering. Forhandlingene i Oslo var for øvrig nær ved å ende i mistillit mot sittende bystyre. 

Her er noen av påplussingene som kommer frem i det endelige budsjettvedtaket: 

  • 85 millioner kroner til sykehjemsplasser.
  • 30 millioner Oslohjelpa, et lavterskeltilbud til familier.
  • 15 millioner kroner til seniorsentre.
  • 20 millioner kroner til fritidsklubber.
  • 4,5 millioner kroner til sosialagenter i bydelene Søndre Nordstrand, Stovner og Bjerke.

Dette melder NRK.

Øker gjelda

For å betale alle påplussingene tar partiene to hovedgrep.

Det ene er å øke Oslo kommunes gjeld med 318 millioner kroner. Det andre er å bruke 191 millioner kroner på drift som egentlig skulle gått til framtidige investeringer

Privatisering

Et tydelig lokkemiddel overfor Frp er at byrådspartiene lover å privatisere Oslo enda mer. Ytterligere to sykehjem skal konkurranseutsettes. Nye barnehager skal som hovedregel være private.

Byrådet i Oslo består av Høyre og Venstre. Disse har ikke flertall i Bystyret, og var dermed avhengig av KrF- og FrP-støtte for å få landet budsjettet for neste år. 



Powered by Labrador CMS