Røde flagg ved nakke- og ryggplager: Nytt rammeverk fra IFOMPT

International Federation of Orthopedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT) har utarbeidet et sett anbefalinger som skal hjelpe klinikere med å identifisere og bruke eventuelle røde flagg i sin håndtering av pasienter med alvorlig patologi i nakke og rygg. 

Publisert Sist oppdatert

IFOMPT har ledet utviklingen av arbeidet med et rammeverk for å hjelpe klinikere med å vurdere og håndtere mennesker som kan ha alvorlig spinal patologi. Anbefalingene ble publisert i Journal of Orthopaedic and Sports Physical Therapy den 21. mai.

Sjeldent, men alvorlig

Sjelden, alvorlig spinal patologi kan ha ødeleggende og livsendrende eller livsbegrensende konsekvenser. Det er ifølge IFOMPT essensielt å identifisere denne typen skader og sykdom tidlig, og videre håndtere dette riktig.

En rettesnor

Røde flagg er tegn og symptomer som kan gi mistanke om alvorlig spinal patologi har historisk sett blitt brukt av klinikere for å identifisere alvorlig skade eller sykdom. Foreløpig er det mangel på bevis av høy kvalitet for diagnostisk nøyaktighet for de fleste røde flagg. Det nye rammeverket er derfor ment å være en rettesnor for å tydeliggjøre røde flaggs rolle i en klinikers hverdag.

Rammeverket kan leses i Journal of Orthopaedic and Sports Physical Therapy.