Foto: Skjermdump fra NRK
Foto: Skjermdump fra NRK

Trolig mulig å åpne for gruppetreninger for inntil 20

Fysioterapeutene kan åpne for gruppebehandlinger med inntil 20 personer. Slik tolker forbundsleder Gerty Lund i Norsk Fysioterapeutforbund informasjonen fra regjeringen i kveld, torsdag 7. mai.

Publisert Sist oppdatert

Klokken 18:00 i kveld kom regjeringen med nye retningslinjer for gjenåpning av Norge. Der ble det klart at det nå er mulig å ha gruppestørrelser på inntil 20 personer.

- Jeg tolker dette dithen at fysioterapeutene nå kan kan gjenoppta normale behandlingsgrupper som er inntil 10 pasienter i takstsystemet, sier Gerty Lund.

Ny mail er sendt til Guldvog

For å være helt sikkert, har forbundslederen sendt personlig mail til helsedirektør Bjørn Guldvog for å få endelig svar.

Også Fysioterapeuten har i kveld vært i kontakt med Helsedirektoratet, Helsedepartementet og Folkehelseinstituttet for å få svar.

Alle svarte først at de i kveld ikke har fageksperter tilgjengelig for å kunne gi endelig svar. Litt senere fortalte kommunikasjonsmedarbeidere i Helsedepartementet at Helsedirektoratet skal kunne finne fagpersoner som kan svare i kveld.

Så langt har imidlertid ikke Fysioterapeuten fått svar.

Hva med bassengtrening?

- Det er flott at vi kan åpne igjen. Samtidig bør regjeringen ha eksperter klare som kan svare på konkrete spørsmål, rett etter en pressekonferanse. Jeg vil blant annet vite om fysioterapeuter kan åpne for bassengtrening 1. juni når det åpnes opp for organisert svømming, sier Lund.

Regjeringen foreslår at organisert svømming åpner 1. juni, mens svømmehaller og badeanlegg åpner 15. juni. 

Åpner for utenlandsreiser for helsepersonell

Regjeringen fjernet også forbudet mot utenlandsreiser for helsepersonell som jobber med pasientbehandling. Forbudet oppheves fra og med i dag, 7. mai. Forbudet har vart siden 12. mars. 

Regjeringen opplyser at det fortsatt frarådes å reise, og at personer som har vært i utlandet må i karantene når de kommer hjem. Reisekarantene kan vare over sommeren.