Foto: Privat
Kunnskapspakke utarbeidet av fysioterapeutene ved OUS - kan bli tilgjengelig internasjonalt
Fysioterapeuter ved Oslo Universitetssykehus har utarbeidet en kunnskapspakke spekket med informasjon om behandling av Covid-19-pasienter.
Pakken – som er et dynamisk dokument som fornyes med jevne mellomrom – vil bli tilgjengelig for alle fysioterapeuter ved Oslo Universitetssykehus. Muligens vil pakken også bli tilgjengelig for fysioterapeuter i hele landet, og kanskje fysioterapeuter i andre land.
- I kunnskapspakken har vi samlet forskning om korona og behandling av Covid-19-pasienter. I tillegg har vi skrevet ned den kunnskapen vi finner internasjonalt, samt de erfaringene vi har så langt ved Oslo Universitetssykehus, sier spesialfysioterapeut Tonje Klætte.
Den erfarne fysioterapeuten har jobbet med behandling av Covid-19-pasienter parallelt med å utvikle kunnskapspakken. Hun legger vekt på at innholdet er dynamisk og oppjusteres jevnlig.
- Vi høster hele tiden nye erfaringer i jobben med Covid-19-pasientene. Det er derfor viktig at vi har et kunnskapsdokument som gjenspeiler det, sier Klætte.
Kunnskap for alle
Seksjonsleder for fysioterapi og sosialmedisin, Steinar Krey Voll, er glad for at de i går – mandag 30. mars – kunne lansere kunnskapspakken.
- Kunnskapspakken skal i utgangspunktet være et dokument hvor mange – også de som ikke har spisskompetanse på lungefysioterapi – vil hente kunnskap og informasjon, sier Krey Voll.
Dette er ikke fasiten
Han påpeker samtidig at fysioterapeutene ved Oslo Universitetssykehus ikke mener de sitter på den endelige fasiten for behandling av Covid-19-pasienter.
- Vi sier ikke med dette at vi kan mer enn andre fysioterapeuter ved andre sykehus og i andre land. Dette er utelukkende et kunnskapsdokument for å samle den kunnskapen vi har så langt. Det er nødvendig for alle fysioterapeuter ved Oslo Universitetssykehus, og kan også være til for andre. I tillegg er vi åpne for tilbakemeldinger og erfaringer som også bør inn i kunnskapspakken, sier Krey Voll.
Kunnskapspakken deles
Kunnskapspakken er nå tilgjengelig for mer enn 200 fysioterapeutene som jobber ved Oslo Universitetssykehus. I tillegg vurderes det om også andre fysioterapeuter ved andre norske sykehus, skal få tilgang til dokumentet.