Flere tusen ville delta på kurs online

WCPT satser på videreutdanning av fysioterapeuter verden over.  Et nettbasert kurs som nylig ble avsluttet trakk hele 3.500 deltakere. Temaet var ryggmargsskader.

Publisert Sist oppdatert

World Confederation for Physical Therapy (WCPT) opplyser at 1.348 fysioterapeuter fullførte det seks uker lange kurset og fikk utlevert kursbevis. Deltakerne var fra 110 land, med flest fra USA og Australia. Men det var også 186 deltakere fra India, 137 fra Thailand og 118 fra Pakistan, skriver WCPT i et nyhetsbrev.

Nytt opplegg

Kurset var det første som WCPT har godkjent som en del av et nytt internasjonalt opplegg for videreutdanning. Deltakerne som fullfører får utlevert såkalte International Physical Therapy Continuing Education Units (IPT-CEUs). Dette er kursbevis som fysioterapeuter kan bruke for å vise at de har oppfylt behov for kontinuerlig faglig oppdatering.

Undervisningen ble gjennomført via telekonferanser, visning av videoer, diskusjonsgrupper på Facebook og skriftlig materiale. Ansvarlige for undervisning og faglig innhold var kliniske eksperter fra International Spinal Cord Society.

Gratis

Arrangør var Physiopedia, som er en nettbasert kunnskapsbase for fysioterapeuter. Rachel Lowe, som startet Physiopedia, skriver i en kommentar på WCPTs nettsider at slike videreutdanningstilbud har særlig stor betydning for fysioterapeuter i land med lite ressurser, i og med at kurset og tilgangen til eksperter i dette kurset var gratis.

Powered by Labrador CMS