Poliklinisk fysioterapi inn i varmen?

Poliklinisk fysioterapi kan bli inkludert i ISF-ordningen, dersom regjeringen følger anbefalingen fra Helsedirektoratet i statsbudsjettet for 2016.

Publisert Sist oppdatert

Dette er godt nytt for NFF, som i flere år har jobbet for å få dette på plass. Anbefalingene ble lagt fram tidligere denne uka, og gjelder regelverket knyttet til utøvende helsepersonell i poliklinikker. Først skal saken behandles i Helse- og omsorgsdepartementet. Resultatet blir klart når statsbudsjettet legges frem i oktober.

– Dette har NFF jobbet for lenge, og vi er svært glad for at det endelig foreligger en anbefaling om utvidelse av inklusjonsreglene i ISF-ordningen, sier forbundsleder Fred Hatlebrekke i en kommentar på fysio.no. 

Direktoratet anbefaler en kontrollert utvidelse av inklusjonsreglene i ISF i 2016 for fysioterapeuter, ergoterapeuter, kliniske ernæringsfysiologer og audiografer.

Samtidig foreslås en utvidelse av egenandelsreglene i poliklinikkforskriften for de samme gruppene.

For fysioterapeutene vil utvidelsen omfatte fagområdene nevrologi, hjerte- karsystemet og muskel-, skjelett- og bindevevssykdommer. Dette er hoveddiagnosegruppene 1, 5 og 8.