Foto: Privat

Står i koronakrisen for Bærum før han starter som ny generalsekretær

Nå jobber han iherdig for at Bærum kommune skal komme seg igjennom korona-krisen. I sommer tar han ferie og 1. august begynner Stian Rugsveen Engen som ny generalsekretær i NFF.

Publisert Sist oppdatert

Det bør passe godt. Som utdannet fysioterapeut i bunn, og med en relativt bred ledererfaring i sekken, mener han i hvert fall selv at han har gode forutsetninger for jobben som generalsekretær.

- Ja, det er utvilsomt en jobb jeg både gleder meg til og som jeg har noen konkrete tanker om hvordan jeg skal gripe an. Norsk Fysioterapeutforbund er allerede en sterk organisasjon. De viser muskler når det trengs. Nå ser vi – mer enn noen gang - hvor stor betydning NFF har for medlemmene våre. Jeg ser frem til å bidra til å styrke organisasjonen ytterligere, sier Rugsveen Engen.

Etter at korona rammet Norge, har Rugsveen Engen hatt noen av sine travleste dager noen sinne.

Som leder for Enhet for helseinformatikk i pleie- og omsorgstjenesten i Bærum kommune, jobber han til daglig med frihets- og velferdsteknologi samt forvaltning av prosesser og digitale løsninger innen hele og omsorg.

Slik er Bærum rammet av korona

I forbindelse med korona, har han ansvaret for bemanning og oppfølging i pleie- og omsorgssektoren. Bærum kommune har mer enn 530 i karantene, mange på legevakt og en mengde henvendelser på telefon.

Det betyr at den nye generalsekretæren har mer enn nok å henge fingrene i. Han får neppe mindre, når han tiltrår stillingen i NFF.

- Jeg oppfatter at jeg kommer til en organisasjon hvor ledelse og ansatte er fremoverlent og innovative. I tillegg vet jeg at det er mye kunnskap innenfor veggene i Kirkegata 15, sier Rugsveen Engen.

Bred ledererfaring

Den nye generalsekretæren er 43 år og bor i Asker. Han var ferdig utdannet fysioterapeut i 2003, har utdannelse fra Norges idrettshøgskole, samt utdanning innen ledelse og innovasjon. Siden 2013 har han hatt ulike lederstillinger i Bærum kommune.

- Jeg er trygg på at den nye generalsekretæren blir en samlende og tydelig administraiv toppleder. I tillegg får vi en som har stort engasjement for det daglige arbeidet i sekretariatet. Vi ønsker en leder som søker samarbeid og legger vekt på gode relasjoner. En som finner løsninger og er effektiv. Det får vi med Stian Rugsveen Engen, sier forbundsleder Gerty Lund i NFF.

Powered by Labrador CMS