Flertall for en times fysisk aktivitet i skolen

KrF sikrer opposisjonen stortingsflertall for minst en times fysisk aktivitet daglig i grunnskolen.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med SV, Sp og Ap ber de regjeringen fremme sak for Stortinget om en ordning som sikrer elever på første til tiende skoletrinn minst en time fysisk aktivitet hver dag. Dette melder NRK. 

– Kan løses innenfor dagens timeplan

Flertallet i helsekomiteen på Stortinget mener en times daglig fysisk aktivitet skal skje innenfor dagens timetall.

– Dette kan løses innenfor dagens timeplan. Det er ikke snakk om at dette skal være en egen gymtime, men at man legger til fysisk aktivitet i de vanlige timene. Det kan for eksempel være en mattestafett i en mattetime eller ordstafett i norsk, sier medlem av i helse- og omsorgskomiteen og helsepolitisk talsperson i SV, Nicholas Wilkinson til NRK.

Forslaget skal til votering i Stortinget i neste uke.

Høyre har en annen modell

Høyres helsepolitiske talsmann, Sveinung Stensland, sier til NRK at de ikke har noe imot mer fysisk aktivitet i skolen, men er svært skeptisk til kravet om minst en time hver dag, som de kaller «rigid».

De også lagt frem et forslag der man har som mål i gjennomsnitt en times fysisk aktivitet om dagen. Det vil ifølge Stensland gi skolene mer frihet til å tilpasse og gjennomføre dette. Han forklarer dette med at det enkelte dager ikke passer inn i timeplanen med fysisk aktivitet, mens andre dager kan det hende det er tid til langt mer enn en times fysisk aktivitet.

Les mer på nrk.no.