Seksuell omgang med pasient

En psykomotorisk fysioterapeut er i Frostating lagmannsrett dømt til to års fengsel for seksuell om gang med en pasient.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av tolv måneder, mens fysioterapeuten hadde behandlingsansvar for den fornærmede kvinnen, skal han ha hatt et seksuelt forhold til henne. Frostating lagmannsrett har dømt terapeuten til to års fengsel, og til å betale 150 000 kroner i oppreisning til kvinnen. Han ble også fratatt autorisasjonen i forbindelse med saken, som først var oppe i Sør-Trøndelag tingrett.

Avhengighetsforhold

Ifølge dommen er lagmannsretten ikke i tvil om at fysioterapeuten skaffet seg seksuell omgang med kvinnen ved å misbruke avhengighets- og tillitsforholdet mellom behandler og pasient.

Som følge av dette har han overtrådt både straffeloven og helsepersonelloven.

Grovt tillitsbrudd

I skjerpende retning anfører retten at terapeuten har gjort seg skyldig i grovt tillitsbrudd overfor en kvinne i en særlig sårbar situasjon.

«Hans kontakt med fornærmede innebar en grenseløs involvering i hennes liv. Fornærmedes sykdom og sårbarhet gjorde at hun fikk en sterk binding til tiltalte», står det å lese i dommen.

Kvinnen har forklart at det som skjedde mellom henne og fysioterapeuten har opprettholdt og forverret plagene hennes, noe som bekreftes av både lege og psykolog.

«Tiltalte har vist fullstendig mangel på respekt for fornærmedes integritet. Han har også gått langt ut over sin faglige kompetanse som psykomotorisk fysioterapeut», heter det i dommen.

Powered by Labrador CMS