- Deltakerne får breddekompetanse som kan anvendes i krevende kliniske situasjoner, sier Charlotte Marie Schanke ved OUS.

Vaktopplæring for fysioterapeuter ved Oslo Universitetssykehus

Opplæringen skal sikre fysioterapeuters nødvendige kompetanse på kvelds- og helgevakter.

Publisert

Et vaktopplæringsprogram ved Oslo Universitetssykehus skal sikre at både nyansatte og erfarne fysioterapeuter skal få innsikt og oppdatert kunnskap, tilpasset ulike og spesifikke behov ved sykehuset.  

Lærer av erfarende fysioterapeuter fra ulike spesialfelt 

Vaktopplæringen er ifølge Charlotte Marie Schanke ved sykehuset ment å gi deltakere muligheten til å lære av erfarne fysioterapeuter som jobber innen ulike spesialfelt, inkludert pediatri, nevrologi, hjerte- og lungefysioterapi, i tillegg til behandling av intensivpasienter. 

–  Dette gjør at deltakerne får breddekompetanse som kan anvendes i krevende kliniske situasjoner, skriver Schanke i en e-post til Fysioterapeuten. 

Schanke er fagutviklingsfysioterapeut og leder av fagrådet for fysioterapeuter ved Oslo Universitetssykehus. Fagrådet er ansvarlig for å planlegge og gjennomføre vaktopplæringen. 

–  Det er viktig for oss at fysioterapeutene er rustet til å håndtere pasienter i alle aldre og tilstander de kanskje heller ikke er vant til å jobbe med på dagtid. Gjennom denne opplæringen sikrer vi at nyansatte fysioterapeuter får opplæring av høy kvalitet fra kollegaer med lang erfaring innenfor flere komplekse fagområder, skriver hun. 

Åpent også for fysioterapeuter fra andre sykehus 

I tillegg er det åpnet for fysioterapeuter fra andre sykehus til å melde seg på. 

–  Denne videreutviklingen av vaktopplæringen har bidratt til at dette er en unik lærings- og samhandlingsarena for fysioterapeuter som ønsker å styrke sin kompetanse i behandling av akutt og kritisk syke pasienter, avslutter Schanke.

Powered by Labrador CMS