NTNU Trondheim, campus Tunga.

Kutt ved universiteter og høgskoler: Nå kommer sluttpakkene ved Fakultet for medisin og helsefagvitenskap ved NTNU

Ved Høgskulen på Vestlandet kuttes det også.  

Dekan Siri Forsmo ved NTNU håper villighet til å ta sluttpakke vil hindre oppsigelser ved fakultetet.

Fakultet meldte tidligere i år at de har et så stort behov for nedbemanning at de ønsker å ta i bruk sluttpakker, og eventuelt oppsigelser etter det. 

Les hele saken i Universitetsavisa.  

Studieprogram foreslås nedlagt

Etter at saken har vært diskutert med fagforeningene i Lokalt samarbeidsutvalg (Losam) skal ansatte ifølge avisen få tilbud om sluttavtale. 

De skriver videre at i fakultetets plan er den 14. oktober er satt som frist for å søke sluttavtaler for vitenskapelige ansatte. Dersom det blir snakk om oppsigelser, vil de som blir berørt få forvarsel om dette fra uke 5, 2025.  

Av forslag til endringer i NTNUs studieportefølje, vil blant annet masterprogrammet i klinisk helsevitenskap legges ned fra studieåret 2025/26, og bachelorprogrammet i ergoterapi som nå er å finne på Gjøvik flyttes til Trondheim samme år.

Les saken i Universitetsavisa.  

Vurderer nedbemanning ved Høgskulen på Vestlandet (HVL)

- Som det kommer frem av styrepapirene, har HVL blant annet prøvd å få kontroll over utgiftene med tilsettingsstopp i administrasjon, streng vurdering av tilsetting i vitenskapelige stillinger og god og stram drift. I tillegg har man redusert bruken av timelærere, og valgt å ikke forlenge engasjement og midlertidige stillinger.

Dette skriver HVL i en pressemelding.

-I perioden 1. oktober 2023 til 1. august 2024 er det ved HVL totalt redusert 70,4 årsverk, skriver de videre.

Tallene viser ifølge meldingen at de iverksatte tiltakene ikke er tilstrekkelig for å redusere lønnskostnader i stor nok grad, og at man i ytterste konsekvens må ta i bruk sluttpakker, og eventuelle oppsigelser.

Det er også meldt om store kutt ved en rekke andre universiteter og høgskoler.

 

Powered by Labrador CMS