Fysioterapikongressen har vært arrangert to ganger tidligere - i 2015 og i 2018.

Færre påmeldte på Fysioterapikongressen: – Villige til å ta et underskudd

Gjenåpningen fører til at Fysioterapikongressen 2022 blir gjennomført som planlagt. 600 har meldt seg på, mot cirka 1000 de siste to gangene.

Publisert

Regjeringen har bestemt å fjerne kravet om å holde en meters avstand på offentlige steder. Kravet om å ha på munnbind på offentlig sted fjernes, og regelen om fire døgns isolasjon blir en anbefaling.

Som følge av gjenåpningen har forbundsstyret i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) bestemt at Fysioterapikongressen skal gå som planlagt. Kongressen arrangeres både som et fysisk og et digitalt arrangement 17. til 19. mars på Thon Hotel Oslo Airport.

Slik har vurderingene vært

NFF har gjentatte ganger vurdert om kongressen kun skal arrangeres digitalt.

– I utgangspunktet ønsket vi kun fysisk deltakelse, fordi kongressen er en viktig sosial arena for nettverksbygging i tillegg til å gi faglig påfyll. Vi har også fått en rekke henvendelser om at mange ønsker å møtes fysisk. Etter hvert som smittetrykket økte, bestemte vi at vi også tilbyr digital deltakelse. Det at hver enkelt deltaker har hatt mulighet til å velge, har falt i smak hos mange, sier prosjektleder Áslaug Skúladóttir i NFF i en artikkel publisert på forbundets nettsider.

600 har meldt seg på kongressen, hvorav 100 deltar digitalt. Målet før pandemien var å samle 1000 fysioterapeuter til den tredje Fysioterapikongressen. De to foregående kongressene hadde rundt 1000 deltakere hver.

Forbundsleder Gerty Lund i NFF.

Forbundsleder Gerty Lund og resten av forbundsstyret er villige til å risikere et underskudd.

– Ja, våre beregninger viser at vi kan få et underskudd. Det er vi villige til å ta, nettopp fordi vi mener kongressen er viktig, sier Lund.

Underskudd ble det også etter Fysioterapikongressen i 2018, den gangen på en million kroner.

Den største utfordringen

Forbundslederen trekker frem en annen utfordring foran årets kongress.

– Slik det er nå, så er den største utfordringen om spesielt kommunene og sykehusene har økonomi til å dekke kongressavgift, reise og opphold for sine fysioterapeuter, sier forbundslederen.

Hun er trygg på at det gjøres omfattende tiltak for å hindre smitte på kongressen.

– Her er det tett samarbeid og god dialog mellom organisasjonskomiteen og hotellet.

Hotellet: Vil tilrettelegge for at det skal være trygt og forsvarlig

Direktør Birgit Kjuus ved Thon Hotel Oslo Airport sier hun ser frem til at Fysioterapikongressen skal arrangeres på hotellet om en måneds tid.

– Hvilke konkrete forholdsregler tar dere for å opprettholde smittevern?

– Gjennom hele pandemien har vi tatt smittevern på det største alvor. Vi er helt avhengige av at våre gjester skal oppleve det som trygt og forsvarlig å besøke oss, og også at våre ansatte skal føle det samme. Til enhver tid følger vi tett med på hva som er gjeldende retningslinjer fra myndighetene, samt hvilke føringer som blir gitt oss fra vår egen hotellkjedes hovedkontor.

Kjuus fortsetter:

– Denne helgen kunne regjeringen endelig avvikle de siste tiltakene som har begrenset trafikk til for eksempel vår bransje. Vi ser veldig frem til en mer normal hverdag nå fremover, samtidig som vi fortsatt vil tilrettelegge for at det skal være trygt og forsvarlig hos oss. Vi fortsetter å ha antibac-stasjoner tilgjengelig for våre gjester og ansatte, og vi er opptatt av at både gjester og ansatte som eventuelt blir syke, skal holde seg hjemme.

Tema for Fysioterapikongressen 2022 er «fysioterapi gjennom livet – kompetanse og samhandling».

Les også:

Årets kongress: Slik kan du bli bedre til å hjelpe nybakte mødre

Urinlekkasje: Setter unge, kvinnelige idrettsutøvere på agendaen

Helseministeren til Fysioterapikongressen 2022

Liten nedgang i innsendte abstrakter til Fysioterapikongressen

Powered by Labrador CMS