Verdens fysioterapidag 2024:

Fysioterapeuter i Tønsberg kommune stilte på stand for å veilede om korsryggsmerter og informere om hvilken betydning fysioterapi har i kommunehelsetjenesten. Fra venstre: Henrik Johansen, Liv Cathrine Sjulstad Henningsen, Lene Haslestad, Kristine Hytten og Sølvi Solheim.

– Det er viktig å vise frem faget

Bredt engasjement for Verdens fysioterapidag 2024 i NFF Region Sør-Øst! Se videoen kommunefysioterapeutene i Østre Toten laget i anledning dagen.

Publisert Sist oppdatert

Mange av fysioterapeutene i region Sør-Øst markerte Verdensdagen i fysioterapi 2024, både i sitt nærmiljø og på arbeidsplassen.

Årets tema var korsryggsmerter. 

Regionleder i NFF Region Sør-Øst, Martine Solberg Olsen.

– Fredag 6. september besøkte jeg mange fysikalske institutt, sykehus og kommuner i regionen. Det var et stort engasjement rundt dagen, og pasientene jeg møtte var ikke i tvil om hvor viktig fysioterapi er for dem, sier regionleder i NFF Region Sør-Øst, Martine Solberg Olsen.

– Hvorfor er det viktig å markere Fysioterapidagen?

– Det er det flere grunner til. Først og fremst er det en god anledning til å vise frem og formidle det viktige arbeidet fysioterapeuter gjør hver dag. Ikke bare ved å fronte faget, men også ved å sette søkelys på fysioterapeutens rolle i helsetjenesten, ikke minst i det forebyggende arbeidet. Informasjonsmateriellet som blir utarbeidet gir oss en fin mulighet til å formidle hva fysioterapeuter kan bidra med, og hva den enkelte kan gjøre selv, sier Olsen.

Slo til med video

Fysioterapeutene i Østre Toten kommune hadde laget video i anledning dagen. 

– Vi ønsket å bruke dagen til å vise omfanget av fysioterapi, at vi jobber med mennesker i alle livsfaser fra 0-100 år. Målet vårt er alltid å bidra til selvstendig livsmestring, sier en av initiativtakerne, fysioterapeut Ingrid Sandnes Williamsen.

Åsne Løkken, Heidi Pedersen og Sigrid Solberg Lodden, alle fysioterapeuter i Vestre Toten kommune, sto på stand og informerte om fysioterapi generelt, korsryggsmerter spesielt, og kommunens fysioterapitilbud.

Imponert

Det var i år mange kommunefysioterapeuter som markerte dagen i region Sør-Øst. Olsen er imponert over innsatsen til alle dem som stod på stand rundt om i regionen for å skape engasjement rundt fysioterapifaget.

Fysioterapeut Gro Wivestad ved Corpus fysioterapi i Tønsberg.

– Jeg har også snakket med fysioterapeuter som ikke var med på markeringer utenfor klinikken, primært handler det om at de prioriterte å gjennomføre pasientbehandlinger den dagen. Flere hadde likevel lagt ut informasjonsmateriell om korsryggsmerter til pasientene. Å spre budskapet er også en viktig oppgave, sier Olsen.

Powered by Labrador CMS