Leder for faggruppen Fysioterapi for eldre har hatt nok å gjøre de første månedene i sitt lederverv.

Sommerpraten med Jan-Eivind Holsen i NFFs faggruppe Fysioterapi for eldre

Arbeid med fysioterapikongress, kurs og innspill til organisasjonsutvikling har opptatt faggruppeleder Jan-Eivind Holsen i NFFs faggruppe Fysioterapi for eldre første halvår. Nå venter sommerferie hjemme etter en hektisk start på faggruppeleder-karrieren.

Publisert Sist oppdatert

Vi tok sommerpraten med Holsen, som startet ferien sin med bryllup. I sommer venter forberedelser til ny jobb som fag- og utviklingsleder. Og litt hagearbeid. 

-Hva er status for faggruppen nå rett før sommerferien?

-Vi har hatt en ganske travel vår med gjennomføring av årsmøteseminar i mars som den største arbeidsoppgaven. En annen stor oppgave har vært i forbindelse med Fysioterapikongressen i 2025. Her har faggruppen nå planlagt flere sesjoner som vi tror blir interessante for mange. Ellers har vi jobbet med evaluering av kurs, svart ut høringer, samt kommet med innspill mht. organisasjonsutvikling i NFF gjennom faggruppelederforum. I sommer blir det stort sett "nedetid", før vi starter opp igjen i august. 

-Hvilke saker har opptatt deg/dere mest som dette året?

-Vi er et relativt "ferskt" styre. Vi har vært opptatt av å få på plass et godt basistilbud for våre medlemmer. En stor del av dette har vært å få tettere kontakt med kursene våre. Det har tidligere vært noe distanse mellom kurslederne og faggruppestyret. Vi opplever nå langt tettere og bedre kontakt, som er til nytte for et bedre kurstilbud for medlemmene.  

-Hvilke utfordringer for fysioterapifaget ser du fremover?

-Det er mange "konkurrerende" profesjoner (naprapater, osteopater f.eks.) som ønsker å utføre mange av de oppgavene som utføres av fysioterapeuter i dag. Det er viktig at vi fysioterapeuter viser tydelig at vi har en viktig rolle. I tillegg syns jeg at vi må bli tydeligere på hvordan vi kan være med på å løse de utfordringer man møter i offentlige helsetilbud i dag, med tanke på bemanning blant annet. Jeg mener vi fysioterapeuter kan bidra med å lette trykket på tjenester høyt i "tjenestepyramiden" - men da må vi både ta og få plass i de nedre delene av pyramiden, som forebygging og rehabilitering. 

-Hva synes du om forslagene fra prosjektgruppa med hensyn til organisasjonsutviklingen i NFF?

- Jeg liker godt at "fagsøylen" i forbundet tydeliggjøres, ref. hva faggruppenes rolle er kontra Fag- og utdanningspolitisk råd f.eks. Denne tydeliggjøringen gjelder begge de to foreslåtte modellene. 

-Planer for sommerferien? 

-Jeg har allerede hatt sommerferie, i forbindelse med at jeg giftet meg 22.juni. Resten av sommeren går til å sette seg inn i ny jobb som fag- og utviklingsleder i Kristiansund kommune. Håper på å få gjort litt hagearbeid på ettermiddagene, smiler Jan-Eivind Holsen.

 

Powered by Labrador CMS