Lars Martinsen (t.v.) er hovedforfatter i artikkelen som nylig ble publisert.

Ny studie: Fordeler og ulemper med digital helseteknologi

En fersk studie fra forskere ved Diakonhjemmet Sykehus viser at nesten halvparten av fysioterapeutene i primærhelsetjenesten som besvarte undersøkelsen bruker digital helseteknologi (DHT) i behandlingen av muskel- og skjelettplager.

Publisert

Studien fremhever både fordelene og utfordringene med digital helseteknologi, ifølge en pressemelding fra Diakonhjemmet Sykehus, publisert av NTB. 

Økt behov for digitale løsninger

– Ettersom arbeidsbelastningen for fysioterapeuter øker i takt med forekomsten av muskel- og skjelettplager, ser vi at digital helseteknologi kan være en viktig del av løsningen for å sikre bærekraften i helsetjenesten, sier fysioterapeut og PhD-stipendiat Lars Martinsen i pressemeldingen. Martinsen er hovedforfatter i artikkelen som nylig ble publisert. 

Fleksibilitet for både fysioterapeuter og pasienter

En av de største fordelene med DHT som rapporteres i studien, er den økte fleksibiliteten teknologien gir både fysioterapeuter og pasienter.

– Vi ser at digital helseteknologi gir større fleksibilitet i hvordan fysioterapitjenester kan tilbys. Dette gjør det enklere for pasientene å få behandling uten å måtte reise lange avstander, forklarer Martinsen.

Utfordringer og behov for opplæring

Mange fysioterapeuter er positive til bruk av digital teknologi. Men studien peker også på utfordringer:

– Å ikke kunne gjøre fysisk undersøkelse samt vansker med å bygge god relasjon til pasientene gjør at noen fysioterapeuter nøler med å ta teknologien i bruk, sier Martinsen.

– For at digital helseteknologi skal bli en integrert del av praksisen, må vi sørge for tilstrekkelig opplæring i hvordan teknologien kan brukes effektivt, spesielt når det gjelder diagnostisering og behandling, legger han til.

Les den vitenskapelige artikkelen her. 

Les hele pressemeldingen her.

Powered by Labrador CMS