Verdens fysioterapidag 2024:

Ask fra hjemmetjenesten tok seieren i 100 meter roing. Fysioterapeut Lars (t.v) instruerer i god teknikk.

Verdensdagen markert på Østensjø

Årets tema for Fysioterapidagen var korsryggsmerter. I Bydel Østensjø ble folk utfordret på blant annet teknikk i markløft, quiz og 100 meter romaskin. Alle som deltok, mottok en vaffel for god innsats. 

Publisert

- Vi har markert Fysioterapidagen de siste tre årene og prøver å presentere tema for dagen på en engasjerende måte. For oss er dette en fin anledning for å synliggjøre det fysioterapeuttjenesten i bydelen driver med, sier fysioterapeut i Bydel Østensjø, Susann Jensen.

Fredrik, en tidligere fysioterapeut i bydelen, henger så lenge han klarer.
Fysioterapeut i Bydel Østensjø, Susann Jensen.

Årets tema var korsryggsmerter. Ingen enkeltlidelse koster samfunnet mer i trygdeutgifter enn generelle ryggplager. 

Musikk på anlegget

Datoen for Verdens fysioterapidag er 8. september, som i år faller på en søndag. Markeringene rundt om i landet forgikk derfor fredag 6. september, så også i Bydel Østensjø,  der fysioterapeuter og ergoterapeuter i bydelen vekslet på å stå på stand gjennom dagen.

Fysioterapitjenesten i bydelen holder til i Skullerud Næringspark. Her har også hjemmetjenesten sine lokaler, i tillegg til flere private firmaer. Markeringen foregikk i foajeen med musikk på anlegget. Plakatene med fakta om korsryggsmerter var på plass, men det var først og fremst konkurranser og vafler folk ville ha.

Fysioterapeut Espen overser kollegaduellen mellom Sebastian og Marte fra hjemmetjenesten i Bydel Østensjø.
Fysioterapeut Jon Are gir fagansvarlig fysioterapeut i bydelen, Lovise, gode råd om markløft.

Instruerte i ryggøvelser

- Vi viste ryggrelaterte øvelser med ulike teknikker, blant annet for markløft. Flere tok utfordringen med å henge så lenge som mulig etter armene fra trappa, og konkurransen 100 meter romaskin var populær. Det samme var kollegaduellen «5 x sit-to-stand» fra lavt underlag, forteller Jensen.

Bydel Østensjø har ti fast ansatte fysioterapeuter i hjemmetjenesten, to tilknyttet mestring og forebyggende arbeid, og to som jobber med hverdagsrehabilitering. Bydelen har også sju barnefysioterapeuter.

Marte og Sebastian fra hjemmetjenesten har gjort seg fortjent til en vaffel etter vel gjennomført kollegaduell. Fysioterapeut Linn disker opp.
Powered by Labrador CMS