Behandlet til suksess
VM i gatefotball for hjemløse ble nylig arrangert i Oslo. I støtteapparatet deltok blant andre fysioterapistudenter fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).
Kropper som allerede er slitne etter et hardt liv ble satt på prøve da VM i gatefotball gikk av stabelen på Rådhusplassen i Oslo. Det var tidvis kø for å få behandling mellom kampene, og skadene strakk seg fra skrubbsår til brudd.
Avgjørende behandling
René Kristiansen fra Fredrikstad spilte med de norske fargene på brystet. Innsatsen og iveren var det lite å si på, mens tenningsnivået om mulig var i høyeste laget allerede før mesterskapet.
- Jeg ble skadet allerede på samlingen før VM, men har spilt siden dag én og vært med i alle de 13 kampene så langt, fortalte han.
- Men jeg hadde ikke greid det uten fysioterapi, la Kristiansen til.
Førsteamanuensis og fysioterapeut Hilde Sylliaas ved HiOA sto for teipingen av Kristiansens ankel før den siste kampen mot Peru.
- Det har vært utrolig mye å gjøre for oss i støtteapparatet. Stort sett har det dreid seg om ankelskader, overtråkk og håndskader. Det er et tett program for spillerne, og kroppene blir slitne før hodet, sa Sylliaas.
Kristiansen hadde tro på seier i den siste kampen, men innrømmet at det skulle bli godt å komme hjem.
- Jeg fikk en datter uka før mesterskapet, så det blir fint å komme hjem, sa han.
Keeper Gaute Søvik trengte å få hjelp med en skadet hånd før Peru-kampen, og her sto den danske fysioterapistudenten Sofie Madsen for behandlingen.
- Det er fantastisk å være her. Dette er en stor opplevelse og veldig lærerikt, sa Madsen.
Seier, og mer teip
Det ble en tett og jevn kamp mot Peru. De norske herrene opparbeidet seg en solid ledelse tidlig i kampen, men i andre omgang slo Peru tilbake. Det resulterte i straffesparkkonkurranse.
Her skulle Kristiansen vise seg å bli dagens mann. Med en godt teipet ankel satte han inn seiersmålet, og lagkameratene kunne slippe jubelen løs.
På vei tilbake til behandlingsteltet kommer vi over nok en norsk keeper som hadde behov for behandling. Denne gang var det Marie Wiseth som måtte få hjelp med en hånd, og HiOA-student Amalie Dahl tro til.
- Det er både moro og lærerikt å være med på dette. Her får vi inn akutte skader, noe vi ikke ser ofte i klinikken, sa Dahl.
Se bildeserie av både mål, seiersjubel og rikelig med teiping øverst i saken.