På TV-ruta: Kjersti Owren Linnes, fysioterapeut ved Beitostølen Helsesportsenter

Fysioterapeut med viktig rolle i NRK-serie

Navnet er Kjersti Owren Linnes. Stedet er Beitostølen Helsesportsenter, der hun jobber som fysioterapeut. Seks ungdommer med funksjonsnedsettelser skal bli et lag og gå skirenn i forbindelse med ski-VM i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

NRK-serien handler om seks ungdommer i alderen 12 til 15 år som lever med ulike kognitive og fysiske funksjonsnedsettelser. 

"Team Pølsa" hadde premiere 14.februar, og foregår på Helsesportsenteret i all hovedsak. 

Pettersen og fysioterapeuten

Tidligere toppidrettsutøver Øystein «Pølsa» Pettersen leder serien, og denne gangen med god støtte fra en fysioterapeut. 

– Jeg var på en måte sparringpartneren til Øystein Pettersen. Og, så har vi hjulpet han med å finne fram utstyr, planlegge og gjøre forberedelser til programmet, sier Owren Linnes til avisa Valdres.

Les hele saken i avisa Valdres.  

Dette er Beitostølen Helsesportsenter

Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) er en re-/habiliteringsinstitusjon innen spesialisthelsetjenesten som har avtale med Helse Sør-Øst, Helse Vest og Helse Midt. Senteret ble etablert gjennom samarbeid mellom Erling Stordahl og sentrale myndigheter, finansiert av Lions og åpnet i 1970. 

BHSS gir re-/habiliteringstilbud til barn, ungdom og voksne med ulike diagnoser, funksjonsnedsettelser og funksjonsnivå. 

Senteret har om lag 120 ansatte, og tar imot ca. 900 pasienter hvert år. 

Les mer her

Skal fullføre et renn i tøffe løyper

Hun forteller til avisa at hun har jobbet fem år ved Helsesportsenteret. De to siste årene har hun også vært brannkonstabel, og kom inn i Valdres brann- og redning samtidig med Svein Brynhildsvoll, som er ergoterapeut med lignende rolle som Linnes i serien.

Ungdommene i serien blir satt sammen til et lag hvor ambisjonen er å fullføre et skirenn i det som ev enkelte omtales som "verdens tøffeste løype" under ski-VM i Trondheim. 

– Målet er at ungdommene skal se forbi egne hindringer og kjenne på mestringsfølelse», skriver NRK i serieomtalen.

Her kan du se episodene (NRK). De 5 episodene slippes henholdsvis 14. februar, 21. februar, 28. februar, 21. mars og 28. mars. 

Mot, samarbeid og grensesprenging

– I hodet mitt er dette prosjektet så vanvittig mye mer enn kun skirennet. Dette er en serie om å se hverandres egenskaper, ikke utfordringer. En serie om mot, om samarbeid, om å sprenge grenser og om å møte utfordringer. Jeg har fått så mye av å være med på dette og gleder meg virkelig til å dele disse flotte ungdommene med hele Norge, sa Pettersen til Avisa Valdres før serien startet på NRK.

Og Kjersti Owren Linnes? Hun reiser til Trondheim  sammen med utøverne sine noen dager før rennet går av stabelen den 28.februar. 

– Slik at vi får en «preppedag» og øver litt, før selve rennet, sier hun.

Fysioterapeut og leder for habilitering og rehabilitering barn, Berit Gjessing, har ifølge senteret også bidratt i produksjon og innspilling av episodene, sammen med flere andre ansatte.  

Ønsker verdidebatter

Til nettstedet barneogungdomsfysioterapi.no sier Owren Linnes blant annet at hun håper serien kan bidra til å ufarliggjøre tematikken og fjerne stigmaer rundt funksjonsnedsettelser, samt gjerne skape noen verdidebatter. Hun håper at helsepersonell og skole lar seg inspirere av å se at det ofte kreves mindre tilrettelegging og avansert utstyr enn hva man tror, for at alle skal kunne delta og være aktiv.



Powered by Labrador CMS