Aktiv familie. Johanna (6), Katharina og Oskar (5) Langvaag var med på notene i Arendal. Foto: Kai Hovden
Aktiv familie. Johanna (6), Katharina og Oskar (5) Langvaag var med på notene i Arendal. Foto: Kai Hovden

På banen med bevegelsesglede

NFF sprer bevegelsesglede blant barn, unge og voksne på Arendalsuka.

Publisert Sist oppdatert

Arendal er stedet å være for den som vil markere seg i det politiske miljøet denne uken. Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) satser på bevegelsesglede for barn og unge, og de voksne får selvsagt også være med.

Skolebarna først ut

I dag, tirsdag, var det skolebarn som var hovedmålgruppe for NFF. På scenen styrte fysioterapeutene Gry Helen Olsen og Sindre Roar Fosse showet. Begge er ansatt i Froland kommune, og det er Fosse som i hovedsak arbeider med barn og unge.

- Det er veldig gøy å være med på dette, slår fysioterapeutene fast.

- Målet er å dele gleden ved bevegelse med barna, men vi vet jo ikke hvor mange som kommer, utdypet Fosse før det var tid for å entre scenen.

Med blygrå himmel og regnbyger var det lite som minnet om sørlandssommer i Arendal, men det så ikke ut til å prege verken fysioterapeuter eller de fremmøtte barna.

- For oss er det viktig å forkynne viktigheten av å være i aktivitet. Bevegelse skaper glede, understreker Olsen.

Moro å være med

I fremste rekke fant vi Oskar (5), Johanna (6) og mamma Katharina Liavaag.

- Det var moro å være med, og det er gøy med Arendalsuka, kunne Oskar og Johanna slå fast etter fysioterapeutenes innsats.

Mamma Katharina var også aktivt med på hopp, sprett og dans, og i tillegg har hun et godt forhold til Olsen og Fosse fra før.

- Jeg jobber som fastlege i Froland, og samarbeider dermed tett med fysioterapeutene. Det er flinke folk som gjør mye bra for kommunen, sier Liavaag.

Politisk toppmøte

I morgen, onsdag, er det duket for NFFs egen debatt i Arendal, hvor temaet er prioritering i kommunehelsetjenesten.

Her samles den helsepolitiske eliten, med blant andre helseminister Bent Høye, Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann Torgeir Micaelsen og den profilerte helsepolitikeren Kjersti Toppe fra Senterpartiet.

Les mer her.