Fysioterapiutdannelsen på topplisten
Nåløyet for å bli opptatt på fysioterapiutdannelsen er fremdeles trangt, med tøff kamp om studieplassene. Ved Storbyuniversitetet OsloMet ligger utdannelsen på topp 10-listen over de mest populære studieprogrammene.
Prorektor ved Storbyuniversitetet OsloMet, Nina Waaler, kan fortelle at interessen for fysioterapeututdannelsen ved universitetet har vært stor i år, som tidligere år.
- Alle helseutdannelsene våre fortsetter å være populære. Studieprogrammet i fysioterapi ligger på topp ti listen over de mest populære, sammen med ortopediingeniører, paramedisin og bioingeniører, sier hun.
Studiestedene som tilbyr en bachelorgrad i fysioterapi er OsloMet, Høgskolen på Vestlandet (HVL), Universitetet i Tromsø (UiT) og Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU).
Ifølge tall fra samordna opptak lå poenggrensen ved OsloMet i fjor på 56.8, og tallene fra i år viser 55.4. Snittet for fysioterapeututdannelsen ligger generelt høyt ved alle de fire utdanningsinstitusjonene i Norge.
- Det er et veldig høyt snitt. At utdannelsen er såpass populær, er vi selvfølgelig veldig fornøyd med, sier Waaler.
Ifølge henne krever fysioterapeututdannelsen dedikasjon fra studentene.
- Studieprogrammet har flere krevende, men spennende, fag.
Gleder seg til studiestart
I forrige uke mottok mange håpefulle studielystne beskjeden om å ha blitt opptatt på en av de fire utdannelsesprogrammene i Norge
En av de heldige var Didrik Arntzen Wang Engedahl (19). Han fikk tilbud på sitt førstevalg som var fysioterapiutdannelsen ved Storbyuniversitetet OsloMet.
- Selv om jeg tenkte at jeg lå godt an, med tanke på hvor snittet lå i fjor, følte jeg meg ikke helt sikker. Jeg vet at det er et populært studie, forteller Engedahl.
Som kommende fysioterapistudent, har Engedahl selv store forventninger til studietiden.
- Jeg gleder meg veldig. Mitt inntrykk er at studieprogrammet inneholder en god blanding mellom teori og praksis, noe jeg tror vil passe meg godt, sier han.
Interessen for fysioterapifaget har han hatt i lengre tid.
- Som håndballspiller har jeg selv fått god hjelp av fysioterapeut, og jeg synes det virker som et veldig spennende yrke. Derfor tror jeg at jeg kommer til å ha lyst til å jobbe innenfor idrettsfysioterapi selv, forteller han.
Selv om ingen av klassekameratene fra idrettslinjen har valgt samme retning, har Engdahl hørt mye bra om Oslomet som studiested.
- Jeg har flere i familien min som har studert der, og har hørt at det er et godt studiemiljø, sier han.
- Et meningsfylt yrke
Prorektor Waaler ønsker alle de nye fysioterapistudentene ved universitet velkommen til studiestarten i høst.
- Fysioterapeutdannelsen er viktig, og man ender opp med et veldig meningsfylt yrke, hvor man kan få betydning for mennesker som befinner seg i alle faser av livet. Jeg vil få gratulere alle som har fått plass på den flotte utdannelsen, sier hun.