Langvarig trening og hjerteflimmer hos kvinner

Langvarig og regelmessig utholdenhetstrening kan være forbundet med en høyere forekomst av hjerteflimmer hos kvinner.

Publisert

Det viser resultatene i en studie som Folkehelseinstituttet og Diakonhjemmet sykehus har gjennomført. Men resultatene gir ikke grunn til å fraråde trening, skriver fhi.no.

Studien ble nylig publisert i tidsskriftet The International Journal of Cardiology.

- Må tolkes forsiktig

- Resultatene må tolkes med forsiktighet, og flere studier av sammenhengen mellom trening og atrieflimmer hos kvinner må gjennomføres før vi kan konkludere med større sikkerhet, sier Marius Myrstad, lege og stipendiat på Folkehelseinstituttet og Diakonhjemmet sykehus.

Atrieflimmer

De 1.449 kvinnene som deltok i studien var i alderen 53-75 år, og 110 av dem rapporterte om atrieflimmer. 634 av kvinnene hadde drevet med regelmessig utholdenhetstrening i løpet av livet. 89 kvinner hadde trent regelmessig i minst 40 år og 286 kvinner var tidligere deltakere i Birkebeinerrennet.

Doblet risiko

Forekomsten av atrieflimmer blant kvinnene som hadde deltatt i Birkebeinerrennet var åtte prosent. Etter justering for alder og andre risikofaktorer for atrieflimmer, hadde kvinner som hadde trent regelmessig i minst 40 år en doblet risiko for atrieflimmer sammenlignet med kvinnene som aldri hadde trent regelmessig.

Powered by Labrador CMS