Ane Nygaard.

Når underlivet blir en plage – tema på årsmøtet i faggruppen for kvinnehelse

Når intimitet gir smerter og underlivet skaper problemer. Det er hovedtema, når faggruppen for kvinnehelse inviterer til årsmøte.

Kort om årsmøtet i faggruppen for kvinnehelse

  • Arrangeres torsdag 11. februar
  • Tema: Underlivssmerter
  • Anerkjente foredragsholdere
  • Digitalt møte
  • Påmeldingsfrist 4. februar

11. februar arrangerer faggruppen for kvinnehelse digitalt årsmøte og faglig seminar.

-Temaet for seminaret er underlivssmerter. Vi har valgt dette temaet fordi mange kvinner og menn sliter med denne type plager, og fordi det er lite – om noe - fokus på slike smerter og plager underveis i fysioterapiutdanningen, sier Ane Nygaard.

Hun er styremedlem i Norsk Fysioterapeutforbunds faggruppe for kvinnehelse, og skal selv også holde foredrag på årsmøtet.

Forskning og gode råd

Nygaard lover et omfattende og rikt program med anerkjente foredragsholdere.

-På fagseminaret og årsmøtet får fysioterapeuter både en oppfriskning i bekkenbunnens anatomi og siste nytt fra forskningens verden når det gjelder underlivsplager og smerter ved samleie, sier Nygaard

I tillegg vil de få gode råd og tips om hvordan de kan møte denne pasientgruppen, samt hva slags behandling som har effekt.

Anerkjente foredragsholdere

På foredragslisten står blant andre fysioterapeut og spesialist i kvinnehelse, Kjersti Hatlebrekke. Hatlebrekke er også sexologisk rådgiver og driver selskapet Bekkenbunnen.

Lege Marianne Omtvedt ved Ullevål sykehus skal snakke om hvordan fysioterapeuter bør møte pasienter med endometriose.

Ane Nygaard legger frem funn fra sitt doktorgradsarbeid om underlivssmerter og fysioterapeut Catrine Boge-Olsens snakker om kvinnens opplevelse av helhetlig behandling hos psykomotorisk fysioterapeut.

- I tillegg berører vi tema som underlivssmerter hos menn og smerter ved samleie, sier Nygaard.

Digital gjennomføring

For første gang arrangeres årsmøtet og fagseminaret digitalt. Medlemmer av faggruppen setter seg på kursbenken for å lære hvordan gjennomføringen skjer best mulig.

- Vi får god hjelp fra administrasjonen i NFF. Jeg har derfor klokketro på at vi klarer dette på en god måte. NFF har tross alt tilegnet seg god erfaring med digitale kurs og møter det siste året, sier Nygaard.

Stipendier

På årsmøtet deler faggruppen også ut hele 110.000 kroner til ulike stipend.

- Vi fordeler stipendene på i alt 10 ulike prosjekt som skal gjennomføres av medlemmer i faggruppen. Alle prosjektene blir presentert på årsmøtet, sier Nygaard.

Frist for påmelding til årsmøte er 4. februar.

Les mer om årsmøtet og fagseminaret her

Powered by Labrador CMS