Vil vaksinere helsepersonell.

Sverige: Foreslår obligatorisk vaksinasjon av helsepersonell

En ansatt ved Östra sjukhuset i Gøteborg har fått meslinger. Nå åpner den svenske socialministeren for å diskutere krav om vaksinasjon av helsepersonell.

Nyheter

Den ansatte har besøkt fødeavdelingen ved sykehuset, og 63 nyfødte barn ble utsatt for smitterisiko skriver svenske Dagens Medicin og TT.

Dette er det tolvte tilfellet av meslinger på mindre enn én måned i Västra Götaland.

Görel Nergelius er sjefslege på Sahlgrenska universitetssjukhuset der Östra sjukhuset hører til.

Nasjonale retningslinjer

Hun sier til Sveriges Radio at hun gjerne skulle sett nasjonale retningslinjer om vaksinasjon av helsepersonell.

– Det hadde vært mye å vinne på om vi kunne komme fram til nasjonal enighet slik at alle i helsevesenet gjør dette likt, sier hun til Sveriges Radio, ifølge Dagens Medicin. 

Den svenske socialministeren, Annika Strandhäll (S), åpner også for en diskusjon om vaksinasjonskrav for helsepersonell, skriver svenske medier.

Høy dekningsgrad i Norge

Her til lands vil spredningen rundt et meslingtilfelle være liten, fordi dekningsgraden for meslingvaksine er høy, ifølge overlege Trude Arnesen ved Folkehelseinstituttet (FHI).

 – Slike utbrudd ikke er noe nytt. Det oppstår stadig mindre meslingeutbrudd i lommer av uvaksinerte i Europa. Sykdommen er svært smittsom og dette utbruddet er nok en påminnelse om at det er viktig å vaksinere seg, sier Arnesen ifølge FHI.

Kilde: Dagens Medisin