Nye professorer ved OsloMet.
F.v. Marte Feiring, Karen Synne Groven og Helene Lundgaard Søberg. Foto: OsloMet.

Nye professorer i rehabilitering ved OsloMet

Marte Feiring, Karen Synne Groven og Helene Lundgaard Søberg ved masterstudiet i rehabilitering og habilitering ved OsloMet fikk nylig opprykk til professorer.

Nyheter

– Studiet vil nyte godt av en høyt anerkjent fagstab. Det gir grunnlag for flere forskningsprosjekter som studentene kan arbeide innenfor med masteroppgaven. For tiden arbeider vi spesielt med prosjekter om funksjon etter skade, mestring av livsstilssykdommer og kronisk sykdom. Vi har også et prosjekt om overføring av faglige oppgaver fra leger til ergoterapeuter, forteller Marte Feiring til OsloMet

Tettere oppfølging

- En annen konsekvens er at en professor inntar en tydelig rådgivende rolle i fagmiljøet. Vi har nå muligheten til å sette i gang et mentorprogram for alle nye masterstudenter i rehabilitering. Det betyr en tettere personlig oppfølging for studenten i arbeidet med studiet, sier Karen Synne Groven.

Klinikknært

Helene Lundgaard Søberg har en delt stilling der hun arbeider halve tiden ved OsloMet og halve tiden ved Oslo Universitetssykehus.

– For studentene betyr en slik delt stilling at undervisningen blir klinikknær. Det innebærer stor vekt på erfaringsutveksling med utgangspunkt i studentenes praksis. En slik kombinert stilling skaper også muligheter for studenter til å bruke data fra forskningsprosjekter ved sykehuset når de arbeider med masteroppgaven, forteller Lundgaard Søberg til universitetes nettsider.

Både Groven og Lundgaard Søberg er fysioterapeuter.

Les mer på OsloMet.no

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten