demens trening

NICE: Risiko for demens kan reduseres med fysisk aktivitet

Folk kan redusere risikoen for å utvikle demens ved å trene, blir mer aktive og gjøre andre livsstilsendringer, skriver NICE.

Nyheter

National Institute for Health and Care Excellence (NICE) har kommet med nye råd rundt forebygging av demens, og håndtering og støtte for personer som lever med demens.

NICE sier at risikoen for å få lidelsen kan reduseres ved å være mer fysisk aktiv, redusere alkoholforbruket, å ikke røyke, å bedre kostholdet og unngå å bli overvektig eller få fedme, skriver det britiske fysioterapeutforbundet CSP.

NICE slår også fast at helsepersonell, som fysioterapeuter, bør være klar over disse faktorene og kunne gi råd til folk om hvordan de kan redusere risikoen.

Laura Cook i den britiske faggruppen for eldre sier at livsstilsendringer som de ville anbefalt for å forebygge hjerneslag eller hjerteinfarkt også kan brukes for å forebygge demens.

NICE anbefaler også tilrettelagt, persontilpasset trening for personer som har fått demens.

Les NICEs quality standard om demens her.

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Ledige stillinger

Les mer

pasient-reportasje-smerte
Tema

Smerte og kultur

Fysioterapeuter, både på sykehus og ute i klinikken, har mange pasienter med en annen kulturell og etnisk bakgrunn enn norsk. Hvordan møte og behandle pasienter med en helt annen forståelse og forventning til det å være syk - og med et smerteuttrykk du kanskje ikke forstår? Les reportasjen i Fysioterapeuten eblad

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten