Kari Bø Fred Hatlebrekke
Kari Bø ble tildelt æresmedlemskap av Hovedårsmøtet i NFF torsdag, Til venstre NFFs forbundsleder Fred Hatlebrekke.

Kari Bø hedret med æresmedlemskap i NFF

Professor Kari Bø fikk stående applaus da hun torsdag ble æresmedlem i NFF. -Hun er en av våre mest fremtredende fysioterapeuter, sa NFFs forbundsleder til stående applaus fra Hovedlandsmøtet.

Nyheter

Kari Bø er professor ved Norges idrettshøgskole. Hun har forsket i en årrekke på bekkenbunnsproblematikk og trening, og behandling av inkontinens, og foreleser jevnlig internasjonalt om temaet. Bø har mottatt flere internasjonale priser for sitt arbeid.

-Jeg er veldig beæret og ydmyk, nesten ordløs. Det er noe med å bli verdsatt av sine egne og at de ser jobben jeg har gjort og arbeidsfeltet mitt, sier Kari Bø.

Viktige verv

NFF-leder Fred Hatlebrekke fortalte til Hovedlandsmøtet at professoren har vært visepresident i den internasjonale kvinnehelsegruppen i World Confederation of Physical Therapy (WCPT). Hun var visepresident i Nasjonalt fagråd for fysisk aktivitet i åtte år, der hun ga direkte råd til helseministeren om fysisk aktivitet, trening og helse.

Bø har også hatt verv i NFF, i Faggruppen for idrettsfysioterapi fra 2003–2007.

Fikk WCPT-pris

For fire år siden ble Kari Bø tildelt Mildred Elson-prisen av WCPT for sitt bidrag til den internasjonale fysioterapiforskningen. En av Bøs studier ble i 2014 kåret til en av verdens 15 mest innflytelsesrike vitenskapelige artikler innenfor fysioterapi.

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Ledige stillinger

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten