Fysioterapikongressen 2018:
Helhet og samhandling

NFFs forbundsleder, Fred Hatlebrekke, åpnet hva han karakteriserte som fysioterapeutenes egne olympiske leker.

Nyheter

Nær 1.100 deltakere er påmeldt Fysioterapikongressen, som går av stabelen på Lillestrøm fra mandag til onsdag denne uken.

- OL i Sør-Korea startet for tre dager siden. Dette er vårt OL, som innebærer en feiring av faget tre dager til ende, sa Hatlebrekke.

I sin åpningstale understreket han viktigheten av å skape helhet og samhandling i tjenesten.

Et fag i endring

- Vi har valgt tittelen Fremtidens fysioterapi – er du klar? på kongressen. Faget er i radikal endring, og den nye tiden krever en åpen tilnærming, sa Hatlebrekke.

Han oppfordret dermed deltakerne til å være med på å skape fremtiden.

- Vi må stå sammen og skape en rød tråd fra dere der ute, og til forbundet som utarbeider politikken og presenterer den ved Kongens bord, understreket han.

Sammen om samhandling

Forbundslederen vektla viktigheten av samhandling både i dagens og fremtidens fysioterapitjeneste.

- Fysioterapeutene Lars Furan og Torgrim Tønne i Trøndelag har sett på hva de kan gjøre for å skape god samhandling, før de gjorde noe med det, sa Hatlebrekke med henvisning til deres arbeid innen samhandlende team i primærhelsetjenesten.

Med bakgrunn i de gode resultatene fra Furan og Tønnes prosjekt, har NFF og Legeforeningen inngått et samarbeid for å styrke samhandlingen via et prosjektet Knutepunktmodellen.

- Dette ble presentert for Helse- og omsorgsdepartementet forrige uke, hvor vi også ba om midler for å kunne pilotere dette, sa Hatlebrekke.

Roser norske fysioterapeuter

En av kongressens hovedattraksjoner, David Nicholls, tok over podiet etter forbundslederen.

Nicholls, som er bosatt på New Zealand, er fysioterapeut, foreleser, forsker og forfatter. Han er lidenskapelig opptatt av kritisk tenkning i og rundt fysioterapien, og besøker i denne forbindelse Norge for tredje gang.

- Jeg er imponert over NFFs og norske fysioterapeuters evne til å tenke kritisk om faget, sa Nicholls, som foredro under tittelen Is this really the end of physiotherapy?