Skjermbilde 2020-04-19 kl. 11.29.22
Helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Helsedirektoratet

Guldvog tok tak etter mail fra Gerty Lund

Etter at forbundsleder Gerty Lund sendte en personlig epost til helsedirektør Bjørn Guldvog, kommer trolig bransjestandarden for fysioterapeuter i dag i stedet for i morgen.

Nyheter

Det går frem av svaret Guldvog sendte til Gerty Lund lørdag kveld.

Etter at helseminister Bent Høie – under beste sendetid på Dagsrevyen fredag 17. april – opplyste at bransjestandarden for fysioterapeuter ikke blir klar før mandag 20. april, reagerte forbundslederen.

Dette er mailen hun sendte:

Kjære, Bjørn Guldvog,

Jeg beklager å forstyrre deg på en fredags kveld, men jeg er litt fortvilet på pasientene og medlemmenes vegne.

Fysioterapeutene skulle kunne åpne igjen mandag 20. april.

Folkehelseinstituttet har i dag oversendt til Helsedirektoratet råd for hvilke smitteverntiltak som bør være på plass når helsevirksomheter gjenåpner til normal drift. Flere bransjer har sendt Folkehelseinstituttet utkast til rutiner for egne virksomheter. FHI  har gjennomgått disse og Helsedirektoratet skal godkjenne bransjestandarden før denne sendes ut. Norsk Fysioterapeutforbund har fått forståelsen av at bransjestandarden skulle være klar i løpet av dagen i dag (17.04.2020).

Helseministrene uttalte på NRK Dagsrevyen i kveld at bransjestandarden vil foreligge mandag kl. 1000. Fysioterapeutene må oppfylle denne standarden før de kan åpne, uttalte Høie. Som leder av Norsk Fysioterapeutforbund mener jeg det er svært uheldig at vi ikke er varslet om at bransjestandarden ikke vil foreligge før mandag, og at denne informasjonen tilflyter oss gjennom NRK oppslaget i dagsrevyen fredag kveld kl.1900. Enkelte fysioterapeuter har forberedt seg godt og satt opp pasienter fra mandag morgen. 

Er det mulig å få godkjent denne før mandag kl. 1000? Pasientene er svært utålmodige etter å komme i gang med behandlingen sin.

Med vennlig hilsen
Gerty Lund
Forbundsleder

Kort tid senere, fikk hun svar fra Guldvog. Her gir han uttrykk for at han forstår forbundslederen og at han regner med at bransjestandarden vil være tilgjengelig i dag – søndag 19. april. 

Dette er hva Guldvog svarer:

Kjære Gerty Lund,

Vi forstår godt behovet for at veilederen raskt ferdigstilles. Vi regner med å sende den over til Helse- og omsorgsdepartementet i kveld, slik at den kan tilgjengeliggjøres i morgen. 

Vennlig hilsen 

Bjørn Guldvog

- Jeg er glad og takknemlig for at Bjørn Guldvog tar tak, og hjelper oss, slik at vi kommer i gang. Nå håper jeg departementet klarer å få den ut i dag, sier Lund.

Fysioterapeuten har fått tillatelse til å gjengi innholdet i e-post-utvekslingen.

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten