Yoga er ikke så ufarlig som tidligere antatt.

Yoga er ikke for pyser

At yoga er mer utfordrende enn å ligge på ei matte og puste med magen, er noe alle vet. Ikke er det helt ufarlig heller, viser en ny studie.

Nyheter

Ifølge forskere ved Universitetet i Sydney, påfører nemlig yoga utøveren like mange skader som andre former for idrett, skriver telegraph.co.uk.

Av de 350 yogautøverne som deltok i studien, rapporterte mer enn én av ti om muskel/skjelett-smerter.

- Det ser ut til at yoga er noe mer risikabelt enn tidligere antatt, sier leder for forskergruppen, professor Evangelos Pappas.

- Vi fant at forekomsten av smerte forårsaket av yoga er mer enn 10 prosent per år, noe som er sammenlignbart med mengden av alle idrettsskader blant den fysisk aktive delen av befolkningen til sammen, sier han.

Ble verre

Studien, som er publisert i Journal of Bodywork and Movement Therapies, viser også at yogapraksis forverret eksisterende skader.

- 21 prosent av allerede eksisterende skader ble verre ved å gjøre yoga, spesielt gjelder dette muskel- og skjelettskader i de øvre ekstremitetene. Mer enn én tredjedel av skadene forårsaket av yoga, var alvorlige nok til hindre utøveren i videre deltakelse, og varte i mer enn tre måneder, sier Pappas.