Aktuelt

Nyheter

Fødselsvekt og smerteproblemer

Lav fødselsvekt er assosiert med økt smerterapportering i ung voksen alder, men dette ser ikke ut til å skyldes endringer i det sensoriske nervesystemet, ifølge en doktorgradsavhandling ved NTNU.

Nyheter

Svensk resept med effekt

Fysisk aktivitet på resept (FaR) er en effektiv måte å få pasienter som ikke er tilstrekkelig fysiske aktive til å begynne å bevege seg, ifølge den første systematiske oversikten av den svenske FaR-modellen, gjennomført ved Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Blogg

Rehabilitering, rehabilitering eller rehabilitering – del 2

Jeg deltok på en rehabiliteringskonferanse nå nylig. Et av de første innleggene omhandlet ny definisjon på rehabilitering. Det fikk meg til å tenke tilbake på innlegget «Rehabilitering, rehabilitering eller rehabilitering?» jeg skrev for et par år siden. Habilitetsspørsmål kan nok stilles, men jeg syns den står seg godt enda. Spørsmålet da var om skogen var blitt borte bak alle trærne? Spørsmålet nå er ikke bare om vi ser skogen i alle trærne, men kanskje også om vi er i ferd med å hogge ned mye av skauen for å finne igjen trærne? Har det skjedd noe de siste to årene?

Les hele innlegget

Nyheter

Avviser takstkritikk fra NMF

Norsk Manuellterapeutforening (NMF) mener NFF har nedprioritert manuellterapeutene i årets takstoppgjør. NFF har på sin side innkassert seier på sitt krav om et løft for generalistene.

Nyheter

Ny doktorgrad om behandling med laser og is

Behandling med laser gir en klinisk viktig smertelindring, og pasientene opplever raskere bedring, ifølge en avhandling ved Universitetet i Bergen (UiB). Men bare dersom anbefalte behandlingsdoser ble brukt.

Nyheter

- Økt blodgjennomstrømming demper smerter

Den smertedempende effekten av terapeutisk trening ved kneartrose skyldes økt blodgjennomstrømming i muskler og vev i og rundt kneet, ifølge en ny doktorgradsavhandling fra Københavns Universitet.