Barne- og ungdomsfysioterapeut Tine Flaglien på hjemmekontor. Foto: Privat.

Vil skifte flere ganger daglig og behandler færre barn

Barne- og ungdomsfysioterapeut Tine Flaglien i Modum kommune vil skifte arbeidstøy flere ganger daglig, samt reise ut til langt færre barn nå enn før koronakrisen.

Publisert Sist oppdatert

Det blir resultatet, etter at avdelingen i Modum har gjennomgått den offisielle bransjestandarden, samt laget egne retningslinjer for hvordan de nå skal jobbe.

- Bransjestandarden er bra som et utgangspunkt, men sier lite om hvordan vi skal gjennomføre arbeidet ute hos pasientene. Vi har derfor valgt å lage egne rutiner og regler, sier Flaglien.

Behandler 5-10 barn daglig

I løpet av en normal arbeidsdag, kan hun besøke 5-10 barn i barnehager og på skoler daglig. Noen ganger er barna samlet i 1-2 barnehager eller skoler, andre dager kan hun reise mellom 5-10 ulike skoler og barnehager. I tillegg har hun møter med foreldre og samarbeidspartnere.

Hun gjennomfører ulike typer behandling. Noen av behandlingene skjer ute, hvor hun blant annet observerer barnas bevegelsesmønster. Andre behandlinger krever at hun er tett på og tar på barnet. Det kan være styrketrening, stabilitetstrening og gangtrening. 

- Når jeg har vært i nærkontakt med et barn, vil jeg reise tilbake til kontoret på Åmot for å skifte før jeg reiser til neste pasient, sier Flaglien.

Hun har nå bare to arbeidsantrekk tilgjengelig, men håper hun vil kunne låne noen hos hjemmetjenesten. Hjemmetjenesten har heller ikke overskudd av arbeidsklær.

Vil behandle færre

Flaglien vil gjøre alt hun kan for å reise minst mulig mellom skoler og barnehager. Enkelte av pasientene vil få tilbud om videokonsultasjoner, andre observeres ute hvor hun står to meter unna og enkelte ønsker også å vente med fysioterapi.

- Flere av barna vi behandler har assistent. Assistentene er vant med å følge opp tiltak fra fysioterapeuter. Vi samarbeider godt med dem, sier Flaglien.

Videokonsultasjoner for barn, har hun også erfaring med. Det fungerer for enkelte, men ikke for alle. Uansett mener hun tiltakene er nødvendig for å redusere smitten.

- Jeg er ikke redd for å bli smittet selv, men ønsker ikke å være smittekilde og eventuelt smitte andre. Vi velger derfor å ha noe strengere tiltak, enn det bransjestandarden legger opp til. Hvor lenge våre nye tiltak vil vare, vet vi foreløpig ikke, sier Flaglien.

 

 

Powered by Labrador CMS