Enhver sin egen fysioterapeut...

Når nøden er størst, kan hjelpen befinne seg nærmere enn mange tror. 

Publisert Sist oppdatert

Det har skjedd før. Ryggen låser seg, muskulaturen smeller til i samme sekund. Uten forvarsel. Denne gangen skjer det i det jeg strekker hånden ut for å ta et glass fra krydderhyllen på Rema 1000. Det er så vidt jeg kommer meg hjem. Går det virkelig an at noe gjør så vondt? AuAuAu!!

Noen dager senere er jeg litt bedre, men det er ett punkt som har bestemt seg for å bli. Det fortsetter hardnakket å plage meg og er umulig å få has på. Puh!

Jeg tenker hardt…noe må gjøres! Så husker jeg ferien i Toscana, den gangen slo ryggen seg vrang, som nå. Og det var midt i ferien, som nå. Min redning i Toscana ble min fysioterapeutvenninne. Angrep med sterke tomler og triggerpunktmassasje gjorde underverker! Det reddet meg!

Det er bare ett problem. Jeg er alene denne gangen. Tenke, tenke… Langkosten! Jeg snirkler meg ned trappen og får med mye strev og mange ynkelyder tak i kosten, innerst i boden. Stiller enden av skaftet inn mot det verste stedet bak i ryggen, setter kosten skrått inn mot gulvlisten. Jeg lener meg bakover med så mye tyngde jeg greier, holder stillingen så lenge jeg orker…og gir meg ikke før «det» slipper taket. Det slipper!! Det hjelper! 

Det gamle ordtaket «Nød lærer naken kvinne å spinne» er derfor kunnskaps-, erfaringsbevist og sant. Selvfølgelig. Du trenger bare en langkost.

Anne Brit Brodal

Illustrasjon: Halvor K. Haugen