Advanced course - Spinal Segmental Dysfunction Assessment and the use of Peripheral Functional Neuromodulation for its treatment 2019

Start/slutt: Fredag kl 10.00/Søndag kl 15.00
Pris: 4250 kr 
Foreleser: Hugo Silva Pinto/Bosko Gardasevic
Påmelding (bindende): nalekurs@fysio.no

NFFs faggruppe for nålebehandling har et mål om å øke kompetansen hos fysioterapeuter i bruk av nåler, hovedsakelig i smertebehandling. Behandlingen tar sikte på å påvirke dysfunksjon og smerte knyttet til muskel/-skjelettsystemet. Faggruppen har en kursrekke bestående av fire elementer - trinn 1-3 + undervisning på anatomisk institutt. Kursrekken er kunnskapsbasert, og tar sikte på å gjøre behandleren i stand til å utføre sikker og god nålebehandling basert på en fysikalsk undersøkelse.

Dette er et tredagers kurs i behandling av spinal segmental dysfunksjon. Vi har tidligere hatt litt om dette emne på flere kurs med Hugo Pinto. Vi ser at det er bruk for mer undervisning på området for å kunne beherske teknikken i klinisk praksis.  
 
På kurset vil det bli fokus på klinisk undersøkelse av pasienten og praktisk trening med nåler, hovedsakelig med strøm og pointer.

Teknikken som brukes kalles IPeNS - International Percutaneous Peripheral Nerve and Motor Point Stimulation. Kurset passer for alle som bruker nåler (det er ikke krav om gjennomført kursrekka), men de som har gjennomført ett eller flere kurs i kursrekka i regi av NFFs faggruppe for nålebehandling har forkjørsrett.

Hovedforeleser er Dr Hugo Pinto. Han har allerede holdt flere kurs for oss og driver til vanlig to idrettsklinikker i Portugal, samt at han er tilknyttet flere landslag i Portugal.