Barnet og badevannet: Hva er fysioterapi, og hvor går vi?

Fagkronikk i Fysioterapeuten 8/2017. 

Fagartikkel

Bente E. B. Gjelsvik, forsknings- og fagutviklingsleder, Fysioterapiavdelingen, Haukeland universitetssjukehus. bente.elisabeth.bassoe.gjelsvik@helse-bergen.no  

Tori Smedal, prosjektleder, Fysioterapi-avdelingen, Nasjonal kompetansetjeneste for multippel sklerose, Haukeland universitetssjukehus.

Denne fagkronikken ble akseptert 23.august 2017. Fagkronikker vurderes av fagredaktør. Ingen interessekonflikter oppgitt. 

«Å, er du fysioterapeut? Kan du ikke kna meg litt i nakken?». Hvem av oss har ikke fått et slikt spørsmål? I alle fall vi i den «eldre garde». Kanskje ikke den yngre, og vel og bra er det! For ingen av oss ønsker å bli forbundet med «knaing». Yrkesstolthet er viktig, og med vår utdanning og bakgrunn er det irriterende og frustrerende når «allmenheten» forbinder oss kun med massasje. Når det er sagt: Hva ønsker vi da at folk i gaten skal assosiere oss med? 

Les artikkelen i sin helhet i Fysioterapeuten eblad

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten