Mørke skyer over Ridderrennet.

Siste sesong for Ridderrennet?

Ridderrennet, som arrangeres på Beitostølen, er et skirenn for utøvere med syns- eller bevegelseshemming, eller annet handikapp. Nå står rennet i fare for å bli lagt ned.

Nyheter

De økonomiske skyene for Ridderrennet er mørke.

– Jeg hadde mitt første møte med idretten under Ridderrennet, seks måneder etter at jeg ble lam. Da gikk jeg skirenn i trygge rammer og med lav terskel for å prøve, feile og ha det gøy sammen med andre. Det som nå skjer er vanskelig å forstå, sier Birgit Skarstein til Aftenposten.

Reduserer beløpet

De trofaste sponsorene, blant dem Entra, har valgt å redusere støtten.

Entra har bidratt med et betydelig beløp over mange år, og vært arrangementets hovedsponsor siden 2000. Det har vært få sponsorer inne for Ridderrennet, og de ønsker flere på laget som både vil dele gleden og den økonomiske siden. Entra har bidratt med et relativt stort beløp, men har redusert dette de to siste årene.

– Vi trekker oss ikke ut. For oss er sponsoratet knyttet til virksomheten og er en god læringsarena. Kunnskapsdeling mellom næringsliv og de med nedsatt funksjonsevne er viktig for å kunne tilpasse arbeidsplasser og forenkle hverdagen uavhengig av fysiske forutsetninger, men vi ønsker at det kommer inn flere samarbeidspartnere, Ida Kr. Schlotterbeck, kommunikasjonssjef i Entra.

Har prøvd alt

Styreleder Håkon Gisholt, som selv er svaksynt, er fortvilet. Livsverket og de stolte tradisjonene som Erling Stordahl skapte, har minus i regnskapet. Tallene har vært røde over en periode. Det siste året var det minus millionen. Slik kan det ikke fortsette.

Vinterens utgave, både Ridderrennet og Ridderuken, kan bli det siste året det blir mulig å skape et idrettsarrangement som 500 funksjonshemmede deltar på. Med ledsagere, trenere og annet støttepersonell, er tallet oppe i nesten 1500.

Les mer i Aftenposten