Varme somre - ikke bare positivt.

Klimaendringer vil spre nye sykdommer

Dystre resultater i ny rapport. Klimaendringene vi nå ser kommer til å påvirke helsen vår i fremtiden.

Nyheter

En ny rapport kartlegger klimaendringenes konsekvenser for helsen vår og barns utvikling.

Konsekvensene vil bli alvorlige med spredning av nye sykdommer, mer næringsfattig mat og at hetebølger vil utsette kroppen for økt stress som kan bli fatale, er konklusjonen i en rapport fra Monash University i Melbourne i Australia, skriver danske Information.

Hemmer utviklingen

Både underernæring, lavere intelligens, blodmangel og hemmet utvikling generelt vil øke som følge av global oppvarming – også i vesten – ifølge den nye studien som primært retter seg mot Australia og stillehavsregionen.

Rapporten bygger på en gjennomgang av 120 vitenskapelige artikler.

– Fremtiden ser skremmende ut. Barn blir satt tilbake allerede før de er født, sier Misha Coleman, som er forfatter av rapporten og direktør i paraplyorganisasjonen Health Alliance Australia, til Information.

Hele kloden

Selv om rapporten fra Monash University konsentrerer seg om Australia og stillehavsregionen er professor i internasjonal ernæring og helse ved Universitetet i København, Henrik Friis, ikke i tvil om at rapporten er av global interesse.

Ifølge Friis kan også de utfordringene som nå kan virke veldig lokale bli realiteten i resten av verden i fremtiden.

Det er rapportens forfatter Misha Coleman helt enig i:

– Hver eneste av de utfordringene vi ser relatert til klimaendringer kommer til å påvirke oss alle sammen. Vi ser nå konsekvensene av manglende handlinger, sier Coleman til Information.