Trening_løp

Eksentrisk, konsentrisk eller isometrisk?

Treningsterapi er mer effektivt enn de fleste andre metoder i behandlingen av senebetennelse hos mosjonister og idrettsutøvere, ifølge en dansk kunnskapsoppdatering.

Nyheter

De siste årene er det isometrisk trening som er blitt anbefalt for behandling av kronisk senebetennelse, også kalt tendinopati. Ny forskning tyder imidlertid på at tung styrketrening kan være bedre, skriver fysio.dk. Danske Fysioterapeuter (DF) har utarbeidet en ny «faglig status» for hva som er beste tilgjengelige evidens når det gjelder behandling av tendinopati.

Flere statusoppdateringer

Den faglige delen av det danske fysioterapiforbundet ber med jevne mellomrom eksperter om oppdateringer av evidensen for behandling og forebygging av ulike mentale og fysiske sykdommer. Den siste "faglige status" gjelder altså metoder for behandling av senebetennelser hos mosjonister og idrettsutøvere. Alle oppdateringene legges ut på forbundets nettsider, www.fysio.dk.

Tung, langsom styrketrening

Forfatterne bak kunnskapsoppdateringen er fysioterapeut, ph.d. og seniorforsker Christian Couppé og fysioterapeut, dr. med. og professor Peter Magnusson. De fant at treningsterapi viste seg å være en mer effektiv behandling enn for eksempel nedkjøling, alternativ behandling eller en vent og se- strategi. Videre at tung og langsom styrketrening er effektivt ved senebetennelser, og at det i mange tilfeller er bedre enn eksentrisk trening.

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Kneartrose: Uvitenhet gir mer kirurgi

I motsetning til retningslinjene for beste praksis for artrose i kneet, har funn fra flere forskjellige...

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten