Det ble en litt rar setting for fysioterapeut Synne Garder Pedersen da hun disputerte midt under koronakrisen. (Foto: privat)

Disputerer for tom sal på grunn av korona

-Det er litt rart å snakke uten noen tilskuere som gir deg feedback i form av smil eller tommelen opp, sier Synne Garder Pedersen. I disse dager disputerer flere fysioterapeuter for tom sal.

Publisert Sist oppdatert

Pedersen hadde bare disputasleder Nina Emaus og leder for bedømmelseskomiteen Tove Aminda Hanssen til stede i salen da hun skulle snakke om sine funn om rehabilitering etter hjerneslag.

-Disputasen ble streamet, men jeg snakket uten å vite hvem jeg snakket til. Det var en rar setting. Opponentene var med via videosamtale. Det krevde litt ekstra konsentrasjon, sier hun.

Fysioterapeuten holder til på Universitetssykehuset Nord-Norge, og hadde gledet seg i flere år til middagen og festen etterpå. Den ble det ikke noe av.

- Det var synd, for det er da familien gjerne forstår hva man har arbeidet med. Det blir ikke snakket så mye om arbeidet med dem underveis, for det blir mye teknisk og lite resultater før arbeidet er bortimot ferdigstilt, forteller Pedersen – som likevel er glad over å være i havn med doktorgraden sin.

Pedersen med Nina Emaus (t.h) og Tove Aminda Hanssen på behørlig avstand. (Foto:privat)

Fysioterapeuten har sett på livskvalitet og funksjon etter hjerneslag i en region i Nord-Norge og en region i Midt-Jylland i Danmark med ulik organisering i rehabiliteringstjenester. Studien viste blant annet at nære sosiale relasjoner, gjenopptakelse av meningsfulle aktiviteter, og kontinuitet i rehabiliteringstilbudet gjennom det første året etter hjerneslag var viktige elementer for livskvalitet. Fatigue og vedvarende reduserte funksjoner hadde en negativ innvirkning på livskvaliteten. I Fysioterapeuten nr. 5 som utkommer 10. juni, kommer det etter planen en større sak om studien.

Powered by Labrador CMS