skoliose

Anbefaler sjekk for skoliose på skoleundersøkelser

Helsedirektoratet anbefaler å sjekke holdning hos barn og unge når de står under skoleundersøkelser, for å se etter mistanke om asymmetri.

Nyheter

Helsedirektoratet oppdaterte nylig retningslinjene for helsestasjons- og skolehelsetjenesten. Under avsnittet om måling og vurdering av vekt og høyde for skolehelsetjenesten 5-20 år er det nå kommet inn en sterk anbefaling om å se etter funn som kan gi mistanke om skoliose.

Anbefalingen gjelder skolehelsetjenestens undersøkelser på 1. trinn og 8. trinn.

Helsedirektoratet skriver: «Skoliose: I forbindelse med veiing og måling bør det utføres en stående holdningsundersøkelse av ungdommen for å se etter eventuelle funn som gir mistanke om asymmetri. Ved mistanke om skoliose bør ungdommen henvises til fastlegen for videre utredning hos ortoped. I samtale om ungdommens vaner og fysisk aktivitet bør man være oppmerksom på informasjon som angir smerter eller plager fra muskel og skjelett.»

Nyheter

Koronaviruset spres raskt

Men hvordan skal vi egentlig forholde oss til Covid-19? Det er ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) nå kun et...

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

pasient-reportasje-smerte
Tema

Smerte og kultur

Fysioterapeuter, både på sykehus og ute i klinikken, har mange pasienter med en annen kulturell og etnisk bakgrunn enn norsk. Hvordan møte og behandle pasienter med en helt annen forståelse og forventning til det å være syk - og med et smerteuttrykk du kanskje ikke forstår? Les reportasjen i Fysioterapeuten eblad

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten