Brede Nystad. Foto: Privat

Åpner først i dag - venter til juni før full drift

Fysioterapeut Brede Nystad – som benytter massasje som en sentral del av sine behandlinger – åpner først i dag, mandag 27. april. Han regner med full drift først i juni.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg var litt usikker på om jeg – som alle andre fysioterapeuter – kunne åpne mandag 20. april. Etter å ha vært i kontakt med Folkehelseinstituttet, valgte jeg å vente med å åpne, sier Nystad.

Han stengte klinikken allerede fredag 13. mars, fordi han har nærkontakt med alle sine pasienter. Nystad gjennomfører klassisk massasje og akupressur. Han er utdannet fysioterapeut fra Danmark, og tror det er mer fokus på massasje der enn i Norge.

- Bransjestandarden var noe uklar i forhold til om vi kan massere fra 20. april. I og med at massasjeinstituttene og frisørene må vente til 27. april, valgte jeg å kontakte Folkehelseinstituttet for å få klarere svar. De anbefalte meg å vente, nettopp fordi jeg benytter massasje som en sentral del av min behandling, sier Nystad.

Tett på pasientene

Til vanlig behandler han 3-5 pasienter daglig og som regel er timene 60 minutter lange. I noen tilfeller er det lokale problemer som kun krever 30 minutters behandling. Han er naturlig nok svært nær alle sine pasienter. Enkelte behandlinger krever at han bare er 30 centimeter fra hodet til pasienten 

Nystad har pasienter i alle aldre og kategorier, og vil ikke være åstedet for smittespredning. Derfor har han valgt å tolke bransjestandarden og lukkingsbestemmelsene strengt.

- Når folk blir massert, bør de ha minst mulige bekymringer for å få best mulig effekt av behandlingen. Hvis de skal ligge på benken, og samtidig frykte smitte, vil effekten av behandlingen bli betydelig redusert, sier Nystad.

Full drift først i juni

Han valgte derfor å stenge allerede 13. mars og flyttet alle pasientene til juni. Nå velger han å ta i mot enkelte pasienter med store behov, men vil ikke være i full drift før tidligst i juni.

-Jeg driver enkeltpersonforetak, har ingen driftstilskudd og driver i lokaler som jeg eier selv. Jeg har også en økonomisk buffer, og klarer meg frem til sommeren. Jeg tror at de fleste som driver selvstendig, sørger for buffere, sier Nystad.

Han vurderer å tilby sine tjenester til kommunen og hjemmetjenesten, hvis økonomien blir for anstrengt.

Powered by Labrador CMS