Nyheter

Nyheter

Enkle øvelser kan hindre fall

Å gå i trapper, i åttetall eller sette seg ned uten å bruke armene som støtte er eksempler på enkle øvelser som kan hindre fall blant eldre, ifølge norsk studie.

Nyheter

-Ikke ulovlig av Märtha, men krever tydelige skiller

Det ikke ulovlig å praktisere alternativ behandling som autorisert fysioterapeut, så lenge fysioterapeuten tydelig skiller overfor pasientene om det er fysioterapi eller alternativ behandling som gis, mener Etisk utvalg i debatten rundt prinsesse Märtha.

Nyheter

Bør lære å ta med jobben hjem på en god måte

Fysioterapeuter og annet helsepersonell burde hatt en opplæring i hvordan man kan ha med seg jobben hjem på en god måte, hvordan man kan håndtere sekundærtraumatisering, «compassion fatigue» og utbrenthet, mener psykologspesialist.

Nyheter

Omstridt ME-studie: Fant ingen metodefeil

En studie der forskerne konkluderte med at kognitiv atferdsterapi hadde en effekt mot ME, fikk kraftig kritikk for metoden. Nå har britiske helseforskningsmyndigheter konkludert med at studien oppfylte datidens krav.

Nyheter

Bekymret for videre drift av database

Over ti år er det bygd opp en omfattende database om fysioterapi i primærhelsetjenesten, gjennom forskningsprogrammet FYSIOPRIM. Om man får midler til å drifte den videre etter 2020, er uklart. 

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten