Leder

Leder

Lønn som fortjent

Det gikk bra – eller gjorde det egentlig det? Streik ble det i alle fall ikke, noe mange fysioterapeuter sikkert er lettet over å slippe.

Leder

Hvor leser du Fysioterapeuten?

Du har helt sikkert hørt om det, og kanskje også sett konsekvensene av det i din egen postkasse. Papiravisene sliter på grunn av kraftig nedgang i annonseinntekter og abonnenter, og konkurransen fra mobil og nettbrett. Derfor tittelen; på hvilken plattform leser du Fysioterapeuten?

Leder

Å ta fra de syke og gi til de friske

Det finns knapt noen saker som får mer oppmerksomhet enn fortvilte pasienter med alvorlige sykdommer som ikke får den behandlingen de forventer og/eller trenger. Et direkte og brutalt utslag av medisinsk og økonomisk prioritering.

Leder

Ta vare på framtida

Hvorfor er det en selvfølge at skoler skal ha helsesøstre, men ikke fysioterapeuter? Spørsmålet kommer fra  Elizabeth Spidsøe – som er fysioterapeut for elever på to videregående skoler i Trondheim.

Leder

Look to Arendal

- Hverdagsrehabilitering er lurt, sier Janne Gundersen i Arendal kommune. Det er det stadig flere som er enige med henne i.

Leder

Belønning eller straff

Oppgavedeling, blant annet mellom leger, fysioterapeuter og sykepleiere, kan bety at sykehus får behandlet flere pasienter. Men det kan straffe seg økonomisk.

Leder

Spenstig og spennende

Propaganda eller grunn til optimisme? Nyvalgt forbundsleder Fred Hatlebrekke har store utfordringer foran seg. Men sammenfallet mellom starten på en ny regjering og en ny landsmøteperiode kan kanskje gi sårt tiltrengte seiere. Med litt flaks og godt påvirkningsarbeid.

Leder

Tenke nytt og stort

2013 har vært en blandet fornøyelse for NFF, for å si det litt forsiktig. Forbundet har fått seg noen kilevinker, men skadeomfanget er foreløpig uklart. Kanskje det er på tide å stake ut en ny kurs?

Leder

Med evidensen i høysetet

Mye god norsk fysioterapirelevant forskning blir publisert i utenlandske tidsskrifter. Men leser den jevne norske fysioterapeut disse artiklene? Svaret er sannsynligvis «nja».

Leder

Et ufint spørsmål

Går det an å spørre om det er for mange som tar doktorgrad? Egentlig ikke. Det føles nesten ufint bare å stille et slikt spørsmål. Kompetanse kan det jo aldri bli nok av. Kunnskap, både om faglige og metodiske problemstillinger har alltid stor verdi. Det er det ingen tvil om.

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten