Leder

Leder

Look to Arendal

- Hverdagsrehabilitering er lurt, sier Janne Gundersen i Arendal kommune. Det er det stadig flere som er enige med henne i.

Leder

Belønning eller straff

Oppgavedeling, blant annet mellom leger, fysioterapeuter og sykepleiere, kan bety at sykehus får behandlet flere pasienter. Men det kan straffe seg økonomisk.

Leder

Spenstig og spennende

Propaganda eller grunn til optimisme? Nyvalgt forbundsleder Fred Hatlebrekke har store utfordringer foran seg. Men sammenfallet mellom starten på en ny regjering og en ny landsmøteperiode kan kanskje gi sårt tiltrengte seiere. Med litt flaks og godt påvirkningsarbeid.

Leder

Tenke nytt og stort

2013 har vært en blandet fornøyelse for NFF, for å si det litt forsiktig. Forbundet har fått seg noen kilevinker, men skadeomfanget er foreløpig uklart. Kanskje det er på tide å stake ut en ny kurs?

Leder

Med evidensen i høysetet

Mye god norsk fysioterapirelevant forskning blir publisert i utenlandske tidsskrifter. Men leser den jevne norske fysioterapeut disse artiklene? Svaret er sannsynligvis «nja».

Leder

Et ufint spørsmål

Går det an å spørre om det er for mange som tar doktorgrad? Egentlig ikke. Det føles nesten ufint bare å stille et slikt spørsmål. Kompetanse kan det jo aldri bli nok av. Kunnskap, både om faglige og metodiske problemstillinger har alltid stor verdi. Det er det ingen tvil om.

Leder

Valg i paradiset

Sett utenfra må den norske valgkampen være et underlig skue. Mens andre land har kniven på strupen og krymper velferdsstaten for å ha råd til helt grunnleggende helsehjelp, kan vi fortsatt tillate oss å snakke om økte budsjetter og bedre tjenester.

Leder

Fred er ei det beste...

Hvordan skal organisasjoner velge sine ledere, slik at man får fram de beste og medlemmene har tillit til prosessen?  

Leder

Pleie og omsorg er ikke fysioterapi

Hvordan ville psykologer, leger eller andre yrkesgrupper reagere dersom arbeidsgiver plutselig fant på at de kunne settes til noe helt annet enn det de var ansatt for å gjøre? Det ville blitt ramaskrik.

Leder

En fillesak?

En liten fillesak har kilt seg fast i det politiske maskineriet i Helse- og omsorgsdepartementet. Der har den ligget i nesten ti år, uten at noen har klart å ta en beslutning. Det er ikke et vakkert syn.