Leder

Leder

Et samstemt orkester

Da var det på’n igjen. En ny fagutgivelse er klar. Og norske fysioterapeuter er bedre skolert enn noen gang for kritisk å kunne lese vitenskapelige artikler.

Leder

Kampen om milliardene

«Gapet mellom rikspolitikernes fagre løfter og den manglende oppfølgingen lokalt, går rett inn i kjernen på årsaken til opprøret blant lærerne i Norge.»

Leder

Endelig en beslutning

I begynnelsen av juli, rett før Norge tok sommerferie, kom svaret. Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) ønsker ikke å gi autorisasjon til flere grupper helsepersonell.
(Leder i Fysioterapeuten nr.7.)

Leder

Lønn som fortjent

Det gikk bra – eller gjorde det egentlig det? Streik ble det i alle fall ikke, noe mange fysioterapeuter sikkert er lettet over å slippe.

Leder

Hvor leser du Fysioterapeuten?

Du har helt sikkert hørt om det, og kanskje også sett konsekvensene av det i din egen postkasse. Papiravisene sliter på grunn av kraftig nedgang i annonseinntekter og abonnenter, og konkurransen fra mobil og nettbrett. Derfor tittelen; på hvilken plattform leser du Fysioterapeuten?

Leder

Å ta fra de syke og gi til de friske

Det finns knapt noen saker som får mer oppmerksomhet enn fortvilte pasienter med alvorlige sykdommer som ikke får den behandlingen de forventer og/eller trenger. Et direkte og brutalt utslag av medisinsk og økonomisk prioritering.

Leder

Ta vare på framtida

Hvorfor er det en selvfølge at skoler skal ha helsesøstre, men ikke fysioterapeuter? Spørsmålet kommer fra  Elizabeth Spidsøe – som er fysioterapeut for elever på to videregående skoler i Trondheim.

Leder

Look to Arendal

- Hverdagsrehabilitering er lurt, sier Janne Gundersen i Arendal kommune. Det er det stadig flere som er enige med henne i.

Leder

Belønning eller straff

Oppgavedeling, blant annet mellom leger, fysioterapeuter og sykepleiere, kan bety at sykehus får behandlet flere pasienter. Men det kan straffe seg økonomisk.

Leder

Spenstig og spennende

Propaganda eller grunn til optimisme? Nyvalgt forbundsleder Fred Hatlebrekke har store utfordringer foran seg. Men sammenfallet mellom starten på en ny regjering og en ny landsmøteperiode kan kanskje gi sårt tiltrengte seiere. Med litt flaks og godt påvirkningsarbeid.

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Ledige stillinger

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten