Leder

Leder

En titt i glasskula

Fysioterapeuter som mangelvare.  Går det det an å se for seg den situasjonen?  De fleste vil trolig svare nei, med mindre man ser et godt stykke inn i framtida.

Leder

Et smertehelvete

Ja, mange av oss ville sikkert ha brukt et så sterkt ord om det å leve med intense og vedvarende smerter i flere tiår. Et helt liv med smerte.

Leder

Vondt i ryggen. Vondt i livet?

I årets fagutgivelse har vi satt psykisk helse på agendaen. Et tema som er særdeles aktuelt i dagens samfunn. Vi møter høye krav til oss selv helt fra barneskolealder, krav som følger oss livet ut. Krav til utdanning, til fritidsaktiviteter, til jobb, til familie – og ikke minst til utseende. Spørsmålet er fortsatt hvordan du har det. Men også, mer enn noen gang, hvordan du tar det.

Leder

Revolusjoner bør komme nedenfra

Det er høysesong for faggrupper, seminarer og årsmøter. En titt på programmene viser stort faglig engasjement og bredde. Med temaer som ofte treffer godt, både fysioterapifaglig og i forhold til samfunnsmessige og helsepolitiske spørsmål.

Leder

Et knapphetsgode

Stadig oftere dukker det opp saker som viser at fysioterapeuter er i ferd med å bli et knapphetsgode rundt om i vårt langstrakte land.

Leder

Inn for landing

– Helseminister Bent Høie er stjernen som måtte skuffe, skrev Aftenpostens kommentator Thomas Boe Hornburg i fjor høst. Han siktet da til forventningene Bent Høie skapte som «eplekjekk» helsepolitiker i opposisjon.

Leder

Håkons vei tilbake

78 år gamle Håkon Torp fra Eidsberg i Østfold har kommet seg på beina igjen etter nesten to måneder på sykehus. Og han er så fornøyd.

Leder

De eldste blant oss

Opprørende. Mange beretninger fra helse- og omsorgstilbudet for eldre rundt om i landet kan ikke kalles noe annet enn det. Så hva er det vi holder på med?

Leder

En, to eller ingen…

Hvilken strategi skal du velge for å nå et viktig mål? I dette tilfelle offentlig spesialistgodkjenning for fysioterapeuter.

Leder

Angsten for kommunen

Et stadig økende kommunalt ansvar for helsetjenester bekymrer mange. Det gjelder kronikere og funksjonshemmede som trenger langvarig hjelp av fysioterapeut for å kunne leve aktive og gode liv.  Og det gjelder pasienter som skrives ut fra sykehus – langt tidligere enn før – til svært varierende oppfølging i kommunene.

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten