Leder

Leder

Takk for meg!

Hvilket budskap vil du komme med når du snart slutter som redaktør i Fysioterapeuten? Det var spørsmålet fra en engasjert og godt voksen fysioterapeut som nylig var innom lokalene våre i Kvadraturen i Oslo.

Leder

Det lønner seg å snakke med én stemme

«Hvordan gikk det egentlig?» Det var tittelen på lederplass i fjorårets januarnummer av Fysioterapeuten. Temaet var frustrerte faggrupper, regioner, makt og ressurser. Nå sitter vi her og skriver om akkurat det samme, i alle fall nesten. For noe har skjedd siden sist.

Leder

Idrettsfysioterapi for alle

Høsten er tid for fag i Fysioterapeuten. Mye fag. I årets fagutgivelse har vi satt fokus på idrettsfysioterapi og aktivitetsmedisin – et tema mange er opptatt av, om enn på ulike måter. Denne utgaven av Fysioterapeuten er tidenes tykkeste.

Leder

Pasientens historie

Litt av et spenn på fagsidene i denne utgaven av Fysioterapeuten – en liten fagpolitisk tidsreise! For å være mer nøyaktig – fra 1949 til 2018.

Leder

Ventelister og prioriteringer

Mange norske kommuner vil i årene som kommer slite hardt for å levere de helsetjenestene de skal til befolkningen. Spesielt nord i landet, men det vil også berøre små kommuner andre steder.

Leder

Valg i alle kanaler

Kommunevalgkampen startet for alvor rett før dette nummeret av Fysioterapeuten ble sendt i trykken - med partilederdebatt i Arendal. Så langt har blant annet bompengeprotester og sentralisering tatt mye plass.

Leder

Etikk og politikk

I slutten av november er det hovedlandsmøte i NFF. Det er jo ganske lenge til, så man kan spørre seg hvorfor vi bruker spalteplass på det allerede nå. Noen stikkord: Dubai, kosttilskudd, prinsessen og sjamanen.

Leder

Helse til folket

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen trykker på de rette knappene i stortingsmeldingen om folkehelse som ble lagt fram 5. april: Barn og unge, forebygging av ensomhet og mindre sosial ulikhet i helse. 

Leder

Innenfor eller utenfor?

Hvorfor velger noen å være medlem av en fagforening, mens andre velger å stå utenfor? Spørsmålet gjelder hele det norske arbeidslivet, og som den tradisjonelle delen av norsk fagbevegelse foraktfullt vil kalle «gratispassasjerer».

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Ledige stillinger

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten