Tom Arild Torstensen

Blogg

Bør NFF legge ned sitt femdagers kurs i medisinsk treningsterapi (MTT)?

Tom Arild Torstensen stiller i dette innlegget spørsmålet om NFFs femdagers kurs i medisinsk treningsterapi (MTT) bør legges ned:

- Jeg mener at kurset helt utelater all klinisk forskning på effekt av MTT som er gjort de siste 10 til 15 årene. Videre utelater kurset referanser til alle publikasjoner, herunder bokkapitler og kasuistikker, publisert i Nordiske og internasjonale tidsskrifter. NFF burde være en garantist for at egne kurs er evidensbaserte og i tråd med den siste viten. Dette er beklageligvis ikke tilfelle for femdagers MTT-kurset, skriver Torstensen i dette innlegget.

Les hele innlegget

Blogg

NFF bør legge ned femdagerskurset i medisinsk treningsterapi (MTT)

Tom Arild Torstensen stilte spørsmålet; "Bør NFF legge ned femdagerskurset i medisinsk treningsterapi (MTT)?" i et tidligere blogginnlegg på fysioterapeuten.no.  

Etter at Malene Haneborg, leder av fagseksjonen i NFF har svart, mener Torstensen det er tydelig at kurset bør legges ned.

- Malene Haneborg forsvarer innholdet i dagens femdagerskurs med at det ikke nødvendigvis er noen sammenheng mellom hva som er i en teorimanual og hva som gjennomføres praktisk på et kurs. Haneborg forsvarer videre kurset ved å henvise til at det finnes ytterligere kursmateriell, blant annet aktuelle og oppdaterte fagartikler. Etter nærmere gjennomgang er disse «oppdaterte fagartiklene om MTT», mer enn 20 år gamle uvitenskaplige artikler, skriver Torstensen.

Les hele innlegget

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten