-Vi gleder oss til praksis!

Som førsteårsstudent er det veldig mye som skal inn i hodet på kort tid. Anatomien skal læres, muskler skal pugges og de latinske ordene vil ingen ende ta. I tillegg må vi vite hvordan det meste inni kroppen faktisk fungerer. 

Blogg

Og dette har vi lært på bare noen måneder! Vi har også vært gjennom fysioterapeutisk undersøkelse - fra tå til cervical. Fra studenter på de andre trinnene har vi hørt at det første året er tungt, men at vi må glede oss til praksis. Og det gjør vi virkelig!

Fra august til nå har det gått i ett bankende kjør, så nå ser vi frem til en aldri så liten påskeferie etterfulgt av praksis. Vi vet, at det å være ute i praksis er noe av det aller viktigste for oss som fysiostudenter. Å få være i fysioterapi-omgivelser i tre uker kommer til å bli en lærerik opplevelse! Det skal bli godt å få noen knagger å henge alt vi har lært på. Det er jo enda ikke alt vi forstår eller alt vi kan gjøre helt på egenhånd, men bare det å få være tilstede og se på, er en stor hjelp. Vi har høye forventninger til praksisen, og mange av oss klarer nesten ikke å vente. Det blir på en måte en slags premie etter alle de slitsomme månedene på skolebenken.

Etter praksisen går vi så å si rett videre til eksamensperioden. Håpet er at vi føler oss tryggere på oss selv som fysioterapi-studenter når det kommer til undersøkelse, og at eksamen ikke blir en fiende. Kanskje fysioterapeutene vi møter i praksis lærer oss et triks eller to, og kanskje det kan gå opp et lys for oss. Det viktigste er vel at motivasjonen er på topp etter endt praksis – for det er jo fysioterapeuter vi vil bli!

Til dere fysioterapeuter som har takket ja til å ta i mot oss, TUSEN TAKK!

Smil fra 1.klassingene i Bergen

Isabelle Svalland

» Vis regler for kommentarer

Regler for kommentarer

  1. Diskuter sak, ikke person, og skriv helst under med fullt navn.
  2. Fysioterapeuten har redaktøransvar for alt som publiseres.
  3. Rasistiske, sjikanerende og andre uønskede innlegg vil bli fjernet.
  4. Meld gjerne fra om innlegg du synes er upassende til fysioterapeuten@fysio.no
Kommentarer ved hjelp av Disqus

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten