Skoleåret 2013/14

Skoleåret 2013/2014

Da er enda et studieår over på fysioterapeututdanningen ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Høsten 2013 begynte et nytt kull med forventningsfulle fremtidige fysioterapeuter.

Blogg

Et annet kull begynte på et dypdykk inn i fysioterapeuters verden og et tredje startet på sitt siste og avsluttende år. Dette har vært et år fylt med ny kunnskap, nye ferdigheter og ikke minst et år med masse latter og mange nye venner.

Studieåret 2013/2014 har vært et flott år for de som er studenter ved utdanningen i Trondheim. Kull 2013 begynte studieåret med ei fantastisk fadderuke. Her ble det mye lek og moro, rebusløp, fester og en innvielse som ny fysioterapeutstudent. Mange har knyttet nye bekjentskaper og fått venner for resten av livet. Etter fadderukene var det rett på skolebenken og ingen kjære mor. Mange hundre sider med pensum innenfor anatomi, fysiologi og bevegelseslære skulle studeres og pugges. I februar ble de første eksamener avholdt og det ryktes om en super eksamensfest. Etter dette ble det en rolig tid for kull 2013 før hardkjøret begynte på nytt igjen og det skulle avlegges en praktisk eksamen i klinisk fysioterapi. Dette gjorde de med glans og de er nå 1 år nærmere å bli fysioterapeut. 

Et spennende år

Kull 2012 kom tilbake etter en lang sommerferie med ny giv og et spennende år i møte. Dette var året for å komme seg ut og kunne se og erfare hvordan fysioterapeuter jobber i praksis og skape seg et klarere bilde på hvordan det faktisk er å praktisere fysioterapi. Et år med til sammen 14 uker i praksis er noe å se frem til. I tillegg til å være i praksis, fikk kull 2012 ny kunnskap om sykdommer og tilstander som kan skjule seg i menneskekroppen. De fleste er nok enige om at dette året har vært et kunnskapsrikt og spennende år.

Kull 2011 begynte ikke bare på et nytt skoleår, men sitt siste skoleår. I løpet av dette året har de finpusset på sine kliniske ferdigheter og hatt et dypdykk innenfor et spesifikt emne; dette har vært året for klinisk eksamen med ekte pasient og bacheloroppgave. Dette gjennomførte de med glans og fredag 13. Juni hadde de en storslått feiring og kull 2011 kunne si seg ferdig med 3 års skolegang.

Skoleår 2013/2014 har vært et fantastisk år på fysioterapeututdanningen i Trondheim. Jeg vil ønske alle turnuskandidater lykke til med kommende år, ønske kull 2012 og 2013 velkommen tilbake til høsten og ikke minst ønske alle nye studenter velkommen til fysioterapeututdanninga. Vi skal ta godt i mot dere! 

Helene Horndalen, 2. års student ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. 

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Kneartrose: Uvitenhet gir mer kirurgi

I motsetning til retningslinjene for beste praksis for artrose i kneet, har funn fra flere forskjellige...

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten